Uncategorized

Lumos: Organizacija koja širi magiju

Kao što nas je uvela u svet magije, Džej Kej Rouling je takođe učinila da ona nikad  ne prestane. Sve je počelo 2005. godine kada je naišla na članak sa slikom tužnog dečaka koji je u sedeo krevetu zatvorenom poput kaveza . Kako je izjavila u jednom intervjuu nikad nije mogla da zamisli ranjiviju osobu od tog malog dečaka, odgajanog bez trunke ljubavi.  Kako je izjavila morala je da učini nešto povodom toga i kao rezultat  nastao je Lumos.

Lumos je organizacija koja je zapravo dobila naziv prema čini iz serijala Hari Potera koja  omućava čarobnjacima da proizvedu svetlost vrhom svog štapića. Kako ova čin može da osvetli prostor u kome se nalazimo tako i ova organizacija osvetljava budućnost i pruža nadu  ugroženoj deci u sirotištima širom sveta.

Lumos je nevladina i neprofitna organizacija čiji najveći deo sredstava omogućava Džej Kej Rouling i donacije ljudi širom sveta. Lumos ima predstavništva u nekoliko zemalja sveta i ima za cilj  da obezbedi deci život u porodici umesto u sirotištu , adekvatno obrazovanje, podršku  i socijalnu pomoć.

Kako magija nikad ne prestaje i Lumos nastavlja da širi svoj deo magije i svest o važnosti porodice i ljubavi, a najveću zahvalnost poklanjamo našoj neponovljivoj Džej Kej Rouling.

 

 

0502
Slobodan
Slobodan radi na Univerzitetu za Napitke , na odseku za istraživanje protivotrova. Potomak je čarobnjaka Alekseja, koji je bio poznat po izradi opreme za kvidič i  po izradi letećih metli. Obožava kvidič i zalaže se za ukidanje ropstva kućnih vilenjaka. Takođe je otkrio napitak koji sprečava  dejstvo veritaseruma i član je Internacionalnog saveza Majstora Napitaka.

    You may also like

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *