Sve je počelo 15. avgusta 2011. godine – Pottermore Srbija stranica je osnovana sa ciljem da zajedno sa fanovima uroni u novi projekat Dž. K. Rouling – sajt Pottermore. U danima koji su usledili, zajedno smo pratili sve novosti vezane za sajt, delili fotke i snimke, i na kraju zajedno dočekali otvaranje sajta.

Prevodili smo nove priče koje je Dž. K. Rouling podelila sa svima nama, a koje su bile vezane za svet magije, i ujedno pisali naše, autorske priče o magiji na Balkanu.

Nakon što je najavljena premijera prvog dela Fantastičnih zveri, zajedno sa Galerijom citata, družili smo se sa fanovima u Beogradu i Novom Sadu.

Devet godina kasnije od početka rada, Pottermore Srbija je najaktivnija fan stranica posvećena Hari Poteru i Fantastičnim zverima na Balkanu. Želeći da fanovima još više približimo omiljene junake, osnivamo sajt koji su fanovi sami imenovali kao Probušeni kotao. Od 13. novembra 2018. godine, počeo je sa radom fan sajt #1 na Balkanu za fanove Hari Potera i Fantastičnih zveri.

Sa ciljem da Probušeni kotao postane sinonim za fandom Hari Potera i Fantastičnih zveri, stranica Pottermore Srbija u aprilu 2019. godine menja ime u Probušeni kotao.

Magija se nastavlja!

KONTAKT:
Za sva pitanja, sugestije i ponude za saradnju, pišite nam na office@probusenikotao.com