Uncategorized

Uskoro u prodaji: Hari Poter i Vatreni pehar, luksuzno ilustrovano izdanje

Izašle su slike korica ilustrovane verzije Vatrenog pehara, na kojima se nalazi ilustracije mađarskog šiljorepog zmaja i Jazbine u interpretaciji Džima Keja, britanskog umetnika i ilustratora ove sage. Knjiga dolazi sa bogato ilustrovanim zaštitnim omotom i ugrađenim trakastim bukmarkerom.
Ovo luksuzno izdanje na engleskom jeziku pojaviće se u prodaji od 8. oktobra u izdanju Bloomsbury-ja za britansko, odnosno Scholastic-a za američko tržište, dok ćemo na prevod sa tim ilustracijama morati malo pričekamo.
Cena za američko tržište biće oko 170 $, što je nešto više od prethodno izdatih delova, budući da je i knjiga znatno obimnija od prethodnih. U ovom izdanju naći će se preko 115 ilustracija, bogatih detaljima i skrivenim porukama za čitaoce, koje će zagarantovano opčiniti. Samo neke od njih su ilustracije Jazbine, Molinog pisma prenatrpanog poštanskim markicama,  zastrašujućih zmajeva, Svetskog prvenstva u Kvidiču, lavirinta i drugih. Čitaoci mogu da očekuju prelazak u znatno mračnije i ozbiljnije tonove od onih na koje su navikli u prva tri izdanja, a koji su u skladu sa tematikom same knjige, budući da se u Vatrenom peharu uvode dosta teške i mračne teme za serijal knjiga koji je prvenstveno namenjen deci.
Prve tri knjige iz ove edicije su već odavno u prodaji i na srpskom jeziku i sve tri su u izdanju izdavačke kuće Evro Book. Cene se kreću od 2000 do 3000 dinara za srpska izdanja, dok ćete za engleska Bloomsbury-jeva izdanja morati da izdvojite otprilike duplo više novca.
Jelena
Jelena predaje Drevne rune na Hogvortsu, a u slobodno vreme se igra sa svojim knizlom. Član je kuće Revenklo. Uživa u krem-pivu i čokoladnim žabicama.

    You may also like

    1 Comment

    1. Jedno pitanjce,ocekuje li se nadyavci obzirom da je kod nas dostupno samo 4 knjige?

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *