Uncategorized

Čarobnjački svet u kući: jedan otac rekreira svet Harija Potera u svojoj dnevnoj sobi

Ako vam pismo sa Hogvortsa nikada nije stiglo (svašta se dešava – presreću sove, pisma se gube, nekada vas čak ni hiljade pisama ne može pronaći) – uvek postoji način da svoj život obojite hogvortskim bojama.

Jedan od njih je da u svojoj rođenoj dnevnoj sobi napravite čarobni svet Harija Potera, a to je uradio junak naše današnje priče – Toni Rigbi, otac četvoro dece, rodom iz Jute.

Ideja se rodila dok je Toni pravio figurice za božićne dekoracije i primetio kako jedna od figurica liči na Hagrida. U tom trenutku je znao da će napraviti Hagrida, i da slede ostali likovi i lokacije iz Harija Potera. Četrdesetsedmogodišnji Toni tvrdi da je uzrok ovakvog poduhvata kriza srednjih godina – a mi bismo dodali da je ovo verovatno najbolji način izražavanja sebe u tom nezgodnom životnom dobu.

Malo je reći da njegova deca uživaju u ovom projektu. Ipak svima mogu da se pohvale da imaju minijaturnu verziju čarobnjačkog sveta u svojoj dnevnoj sobi, koja polako počinje da zauzima celu prostoriju.

Pogledajte kako to izgleda:

Hagrid je prvi lik koga je Toni napravio

Naš omiljeni dom – Jazbina

Voz pristiže na stanicu u Hogsmidu

Dijagon aleja

Čak je i detaljan Gringots tu

Mini Hogvorts je i dalje u izgradnji

A u blizini će biti i Mlatarajuća vrba

Kako vam se dopada ovaj projekat? Da li se i vama ide u posetu porodici Rigbi, kao i svima nama?

 

Ana
Ana radi u Ministarstvu magije, u Odseku za magijsko obrazovanje, i trenutno predaje Čini na Hogvortsu. Honorarno piše za Dnevni prorok, i u svojim tekstovima obrađuje teme iz oblasti obrazovanja novih generacija veštica i čarobnjaka. Obožava da uči i istražuje svet magije, kao i da podučava i inspiriše svoje učenike da više uče i rade na sebi. U slobodno vreme voli da eksperimentiše sa magijom i izmišlja nove čini.

    You may also like

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *