Hari PoterNovosti

Čokoladne žabice dobijaju novog člana!

Albus Dumbledore Chocolate Frog

Uvek se nešto novo i zanimljivo krčka u čarobnjačkom svetu Harija Potera, a mi smo tu da vam prenesemo uzbudljive vesti!

Znamo da postoji veliki broj različitih, magičnih slatkiša u čarobnjačkom svetu, a najpopularnije su, definitivno, čokoladne žabice. Najzastupljeniji sastojak jeste croakoa (kombinacija engleskih reči croak i cocoa), magična supstanca za koju se smatra da žabicama daje mogućnost da se ponašaju kao prave žabice. Žabice su, takođe, karakteristične po tome što svaka od njih dolazi sa sličicom poznatog čarobnjaka ili veštice.

Kako MuggleNet navodi, pre par meseci je Jokunda Sajks (Jocunda Sykes) dobila svoju sličicu. Za one malo manje upućene, Jokunda je prva veštica koja je preletela Atlanski okean na metli.

Međutim, stižu nam nove vesti!

Naime, na zvaničnom blogu Juniverzal studija u Orlandu je objavljeno da je izašla nova sličica iz čokoladnih žabica – sa čarobnjakom Devlinom Vajthornom (Devlin Whitehorn)! Oni koji su upoznati sa Devlinovim radom, znaće da je on 1967. godine osnovao kompaniju koja proizvodi Nimbus trkačke metle.

Devlin Whitehorn

U zvaničnoj internet prodavnici Juniverzal studija u Orlandu možete naći set od četiri sličice iz čokoladnih žabica, ali, nažalost, ne dostavljaju za Balkan. Međutim, sigurni smo da će sličice kad – tad naći svoj put do nas!

Broj zvaničnih sličica iz čokoladnih žabica je porastao u poslednjih par godina, i, do sada, postoji deset koje možete sakupiti: Godrik Grifindor (Godric Gryffindor), Helga Haflpaf (Helga Hufflepuff), Rovena Revenklo (Rowena Ravenclaw), Salazar Sliterin (Salazar Slytherin), Albus Dambldor (Albus Dumbledore), Gilderoj Lokhart (Gilderoy Lockhart), Hengist od Vudkrofta (Hengist of Woodcroft), Berti Bot (Bertie Bott), Jokunda Sajks i Devlin Vajthorn.

Kristina
Kristina radi za Dnevni prorok. Njen rad se sastoji iz toga da čarobnjake i veštice koji su završili školovanje drži u toku sa svetskim dešavanjima po pitanju magijskog života i na taj način im omogući svakodnevno, neformalno obrazovanje – a to znači putovanje po svetu, susretanje sa različitim čarobnjacima i vešticama, i razmena iskustava sa njima! Često boravi i u Hogvortsu, koji je pohađala u kući Revenklo, što je i dovelo do želje da druge oplemeni znanjem. Obožava duuuge šetnje Dijagon-alejom i Hogsmidom.

    You may also like

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

    More in Hari Poter