Fantastične zveriNovosti

Gledali smo Fantastične zveri 2 u Cineplexxu MX4D – ovo su naši utisci

NAPOMENA: Ovaj post NIJE sponzorisan od strane Cineplexxa!

Od trenutka kada je objavljeno da prvi i jedini 4D bioskop počinje sa radom u Beogradu, znali smo da ćemo premijeru filma Fantastične zveri: Grindelvaldovi zločini morati da gledamo baš tu. Posebno smo se obradovali kada smo saznali da će u ovoj tehnologiji film biti prikazan i pretpremijerno (razume se, bili smo prvi u redu za karte).

Za one koji ne znaju, MX4D tehnologija je dostupna u bioskopu Cineplexx Delta city. Nova, četvrta dimenzija filma, dobija se uz pomoć čak 14 različitih specijalnih efekata, koje proizvodi ekskluzivna oprema u posebno opremljenoj MX4D sali. Kiša, vetar, magla, mehurići, pa čak i sneg, samo su deo tih efekata.

Na samom početku moramo reći da sala izgleda fenomenalno. Manja je, što je u ovom slučaju svakako plus, a sedišta su izuzetno udobna (mada smo sigurni da su svi na to navikli u Cineplexx bioskopima). Pre početka prikazivanja filma navedene su instrukcije i upozorenja u vezi sa prikazivanjem u ovoj tehnologiji (možete ih pročitati OVDE).

Tu dodajemo i naš savet – ako nosite kokice i piće, obavezno pojedite deo pre emitovanja filma jer se sama sedišta pomeraju i upotpunjuju 4D efekte.

A efekti su prosto fenomenalni, od čega bismo posebno izdvojili vetar (jasno je da u filmu ima dosta magije i način na koji ovaj efekat upotpunjuje film je izuzetan), mirise (izdvaja se miris trave tokom scena iz filma Fantastične zveri) i kišu. Da, zaista ćete imati osećaj da pada kiša. Ovde ćemo napomenuti da vam nijednom u toku filma neće biti neprijatno – svi efekti se proizvode u toj meri da gledaocima ne smetaju ni u kom trenutku ili da odvlače pažnju. Oni jednostavno film prenose u posebnu dimenziju i u tome ćete zaista uživati. Čak i scene u kojima ima kamenja, ili neko pada, osetićete pod nogama kao da hodate po šljunku. Poprilično kul, zar ne?

Ukoliko se dvoumite da li da film gledate u ovoj tehnologiji, odgovor je DA! Karte možete rezervisati za neku od projekcija putem Cineplexx sajta.

Uživajte i obavezno nam u komentarima prenesite vaše utiske!

 

You may also like

1 Comment

  1. Više mi se svideo prvi deo sa tim efektima. U Cinestaru je karta ovih dana 160,00 dinara za 4dx a u Cineplexxu?

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *