Hari Poter

Kako je Danijel Redklif dobio ulogu Hari Potera?

Menadžer kastinga, Džaner Hirešson, otkrila je pre nekoliko godina kako je Danijel Redklif dobio ulogu Hari Potera.

Koji je bio prvi korak u pronalaženju Hari Potera?
Objavili smo otvoren poziv za kasting. U Lidsu smo tako pronašli ko će glumiti blizance i Nevila. Ali za ulogu Harija smo mogli da pozovemo samo decu sa plavim ili zelenim očima, što je mnoge eliminisalo. I bilo je bitno da ne bude neko starije dete koje izgleda mlađe. Takođe smo dobili nekoliko video audicija, ali niko nam na njima nije zapao za oko. Onda mi je Kris pokazao snimak Danijela Redklifa u seriji Dejvid Koperfild.

I to je bilo to?
On je u stvari odbio da pokuša za ovu ulogu. Nije bio zainteresovan više za glumu. Zatim je Dejvid Hejman (producent Hari Poter filmova, prim. prev) slučajno sreo Danijela i njegove roditelje na jednoj predstavi i on je pristao da dođe na audiciju.

Da li je bilo sigurno da će on dobiti ulogu?
Kris je uvek voleo da se uradi potpuna audicija, sa snimanjem i on je prosto imao sve što smo tražili – nevinost i snagu u jednom. Kada su njih troje dobili vest da su dobili uloge, Ema je pitala Danijela, „Da li si pročiao knjige?“, na šta je Danijel odgovorio „Ne, nisam baš zainteresovan za njih. Više me interesuje WWE (poznato rvačko takmičenje, prim prev.). I Ema, kao prava Hermiona, reagovala je sa jednim velikim „O ne!“. Svi smo znali – „Oni su pravi izbor“.

Izvor: Empire

You may also like

1 Comment

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

More in Hari Poter