Hari Poter

‘Zvanični Hari Poter kuvar kolača i peciva’ – nova knjiga u izdanju Čarobne knjige

Za one koji baš vole kuvanje (a i za one koji to vole malo manje), a fanovi su Hari Potera – imamo fantastičnu vest za vas!

Čarobna knjiga je pre nekoliko dana objavila Zvanični Hari Poter kuvar kolača i peciva! Spremite vaše kecelje i zasučite rukave, jer ćete želeti da probate sve recepte iz ove predivne knjige 🤩

Sa tvrdim koricama i na više od 120 strana, ovaj kuvar donosi 45 recepata koji su inspirisani Hari Poter filmovima.

Pronaći ćete recepte kao što su Hagridovi mramorni kolačići (na sreću neće biti tako tvrdi), Drekavci s halumi sirom, Savijača sa sirom mlatarajuća vrba,  a čekaju vas i Krekeri vremenski okretač.

To je samo deo recepata koji variraju u težini vremenu spremanja, tako da imate one lake i brze, ali i nešto komplikovanije poslastice za koje ćete morati da odvojite malo više vremena.

Svaki recept prate jasna uputstva uz neke zanimljivosti, što iz Hari Poter sveta, što iz sveta kulinarstva (npr, kod recepta za Drekavce naučićete da je Halumi vrsta sira koji potiče sa ostrva Kipra, a ujedno i da je glumica Džuli Volter morala da toliko glasno urla za scenu Drekavca da je maltene izgubila glas).

Knjiga je već u prodaji u knjižarama i putem sajta Čarobne knjige, a mi jedva čekamo da vidimo kako su ispali vaši kulinarski uspesi. Fotke možete podeliti u našoj Facebook grupi 😌

0939

You may also like

Comments are closed.

More in Hari Poter