Hari Poter

20 godina od prvog HP filma: šta su sve glumci radili nakon završetka serijala

Držite svoj šešir za sortiranje, originalna glumačka ekipa serije o Hariju Poteru će se ponovo okupiti na ekranu kako bi proslavili 20. godišnjicu prvog filma, Hari Poter i kamen mudrosti.

HBO Max specijal, pod nazivom Povratak na Hogvorts, stiže 1. januara, saopštila je mreža.

Zvezde franšize, Danijel Redklif, Rupert Grint i Ema Votson, i njihove kolege iz glumačke ekipe, pridružiće se reditelju prvog filma Krisu Kolumbusu na okupljanju kako bi detaljnije razgovarali o osam filmova.

Kao deca, ovaj trio je promenio živote svojim čarobnjačkim ulogama Harija Potera , Rona Vizlija i Hermione Grejndžer, u adaptaciji na velikom platnu izuzetno uspešne serije fantastičnih dečijih knjiga Dž. K. Rouling. Autorka se ne pojavljuje na posebnom događaju, ali će se navodno pojaviti u arhivskim snimcima.

Najava je stigla tačno 20 godina od dana objavljivanja prvog filma 16. novembra 2001. Poslednji deo, Relikvije smrti, drugi deo, stigao je u bioskope 2011. godine.

Dakle, dok čekate svoje pismo o prihvatanju od Hogvortsa dve decenije kasnije, evo šta su glavne zvezde, i neke druge glumačke ekipe, radile otkako su izašle na scenu kao mlade zvezde.

Danijel Redklif  –  Hari Poter

Prvi put viđen na velikom platnu sa 12 godina kao lice sa naočarima u franšizi o Hariju Poteru, Redklif je imao upadljivu sličnost sa Roulingovim glavnim likom.

Ubrzo je postao sinonim za svoju ulogu „dečaka koji je preživeo“ i, kao centralna figura u franšizi koja vrti novac, ubrzo se našao na listi jednog od najbolje plaćenih glumaca mlađih od 30 godina.

Redklif je ismevao svoju poziciju igrajući sebe kao neugodnu hormonalnu tinejdžersku superzvezdu u epizodi Ricki Gervais’s Extras iz 2006. Kasnije je pak preuzimao smele uloge na sceni i ekranu.

Ovo je uključivalo i glavnu ulogu Alana Stranga u Vest End produkciji Ekvusa Pitera Šafera iz 2007. godine, što je od njega zahtevalo da neke scene izvede nag i simulira seks sa konjem.

„To je neverovatna uloga za mladog glumca. On preuzima veliki rizik“, rekao je kolega britanski glumac Ričard Grant o tada 17-godišnjaku.

Nakon poslednjeg filma o Poteru 2011. godine, Redklif je nastavio da glumi u filmovima Žena u crnom i Ubi svoje drage.

Zatim se pridružio ansamblu filma „Moderni okean“ Šejna Karuta – zajedno sa En Hatavej i Kianom Rivsom – 2015. godine, ali se to nikada nije ostavilo do kraja.

Prošle godine se takođe pojavio u Netfliksovom interaktivnom specijalu za sitkom Unbreakable Kimmi Schmidt.

Ema Votson – Hermiona Grejndžer

Kao najmlađa u glavnom triju, Ema Votson je imala samo 11 godina kada je prvi put viđena na ekranu kao Hermiona Grejndžer.

Njena karijera izvan Potera bila je raznolika, glumeći u kritično hvaljenom filmu Čarlijev svet (Perks of beeing a Wallflower), filmskoj adaptaciji Male žene iz 2019. i portretisanju Bel u živom rimejku Lepotica i zver iz 2017.

Međutim, Votsonova je takođe bila na naslovnim stranama i po drugim angažmanima.

Opisujući sebe kao „pravu štreberku“, upisala je studije engleske književnosti na Braunu, Univerzitetu Ivi League u SAD, 2009. godine.

Votsonova je za Interview magazin rekla da je to učinila delom kako bi nadoknadila školski život koji je propustila kao dete.

Nakon što je odvojila godinu dana da završi snimanje Relikvije smrti, glumica je diplomirala 2014.

Strastvena aktivistkinja, zbog uloge ambasadorke dobre volje žena u UN-u proglašena je među 100 najuticajnijih ljudi magazina Times u 2015.

Prošle godine je demantovala izveštaje da planira da se povuče iz glume.

Rupert Grint – Ron Vizli

Grint u ulozi simpatičnog  Rona dopao se mnogima, ali se zvezda u velikoj meri distancirala od filmova nakon završetka serijala Poter.

Pojavljivanje u muzičkom spotu za Eda Širana 2011. označilo je ponovni ulazak u javni život, nakon čega su usledile filmske uloge uključujući Into the White i Moonwalkers iz 2015.

Grint se takođe pojavio na pozorišnoj sceni, ostvarivši glavnu ulogu u brodvejskoj produkciji 2014. It’s Only A Play, pored Metjua Broderika i Nejtana Lejna.

Ali osim povremenih malih uloga u emisijama kao što su Snatch, ABC ubistva i Sluga, on se uglavnom fokusirao na ulaganje svoje ušteđevine u obiman imovinski portfelj, koji se procenjuje na 24 miliona funti prema HELLO! časopis.

Zvezda (33) takođe je dospela na naslovne strane prošle godine kada je neočekivano otkrio da je otac – postavivši sliku sa svojom ćerkom, a takođe je obeležio svoj debi na Instagramu.

Nazivajući sebe „Grint on the Gram“, našalio se da je „kasnio samo 10 godina“ sa prijavom na platformu društvenih medija.

Smiljana
Smiljana je učenica pete godine, na razmeni iz škole Mahutokoro, iz Japana. Voli da proučava nove čini i napitke. Na časovima uvek nešto zapitkuje. U slobodno vreme istražuje zabranjene hodnike Hogvortsa (vešta je sa činima prerušavanja pa je retko uhvate). Vodi dnevnik od prvog dana škole i planira da ga objavi. Voli da kuva pa se često šunja po kuhinji. Ima ljubimca slepog miša koje se zove Senka.

    You may also like

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

    More in Hari Poter