Hari PoterNovostiProbušeni kotaoTema

Dž.K.Rouling kao podrška neafirmisanim autorima

,,Mentorska radionica: ,,Žene ubice“ je nova inicijativa koja za cilj ima da pomogne ženskim piscima krimi romana crnačkog, azijskog, manjinskog i porekla radničke klase. Radionica, koja će nuditi mentorstvo, studio za rad i šanse za potencijalno izdavanje, podržana je od strane jedne od najomiljenijih autorki iz ovog žanra: Dž.K.Rouling, poznatom i pod pseudonimom Robert Galbrajt.

Ističući kako se nada da će ova radionica otvoriti vrata novim autorima, Roulingova, čiji je Hari Poter odbijen od strane  dvanaest izdavača, osvrnula se i na činjenicu kako je teško probiti se kada si početnik: ,, Za mene je pisanje krimi romana pod pseudonimom bio način da obezbedim svojim knjigama da budu procenjene same za sebe, bez mog imena kao pozadine, ali znam koliko ume da bude teško kad morate sami da probijete led kao neafirmisan autor.“

Štaviše, čak i pored uspeha njenog čarobnjačkog sveta, njeni prvi pokušaju da se inkorporira u svet krimi romana kao Robert Galbrajt naišli su na negodujuća pisma, uključujući i jedno u kom je pisalo da njena priča ne može da postigne ,,komercijalni uspeh“ i u kom joj se predlaže da upiše kurs kako bi naučila trikove zanata.

Bivajući podrška ženama iz manjinskih grupa i onih iz radničke klase, njena podrška ovoj radionici nije predstavljala iznenađenje za poštovaoce. U kombinaciji s njenom strašću što se krimi romana tiče, njena feministička crta čini podršku mladim ženama piscima prirodnim, logičnim izborom, ali svakako nije sama u tome. Uspešni učesnici ove radionice neće samo dobiti priliku da se profesionalno razviju, nauče kako da uređuju i prepravljaju napisano i  eventualno objave  dela. Oni će raditi sa grupom od četiri ženska priznata pisca krimi romana, među kojima su: Tammy Cohen, autorka brojnih radova, uključujući i Tho Broken and First One Missing; Emma Kavanagh, autorka dela The Missing Hours i The Killer on the Wall, između ostalih radova; i Colette McBeth, autorka psiholoških trilera, a među njenim najnovijim delima je i Call Me A Liar.

Žene iz Ujedinjenog Kraljevstva sa željom da učestvuju u ovom sjajnom projektu, koji je osnovan od strane Umetničkog veća Engleske, mogu se besplatno prijaviti.

Prijavljivanje se zatvara prvog jula 2019.godine.

Izvor: www.mugglenet.com

Miloš
Posle Hogvortsa, dugo sarađivao s Lunom Lavgud na olakšavanju života vodenim plimpijima i istraživanju novih vrsta zveri. Trenutno predaje ,,magijsku" književnost na Hogvortsu i sarađuje pri projektu ,,Izistinska istorija veštica kroz vekove".

You may also like

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

More in Hari Poter