Hari PoterNovosti

Stigao je novi magičan sajt- „Wizarding World“

Sajt Pottermore i izdavačka kuća Warner Bros odlučili su da ujedine snage i naprave zajednički sajt koji će kombinovati materijal iz knjiga i filmova. Pošto je Pottermore najviše povezan sa knjigama, a Warner Bros poseduje prava na Hari Poter filmsku franšizu  i Fantastične zveri, došlo je do nekih pravnih problema kada je sajt Pottermore hteo da uključi filmski sadržaj.
Ovaj sajt predstavlja magičan univerzum koji će ujediniti svet Harija  Potera i Fantastičnih  zveri, mnogobrojne likove, priče, avanture, proizvode kao i različite projekte inspirisane magijom.

Kada uđete na glavnu stranicu sajta potrebno je da se prvo registrujete. Da biste nastavili putovanje kroz svet magije morate uneti datum rođenja i email adresu. Ukoliko već imate otvoren profil na sajtu Pottermore i ukucate tu adresu, novi sajt će vam povući sve podatke sa njega ali ćete svakako morati da izaberete novu lozinku. Onda će vas opet pitati za datum rođenja, ime i kod za verifikaciju koji vam je poslat na email.

Prvo što će vam se prikazati je kuća kojoj pripadate, što je u mom slučaju, prema sajtu Pottermor, Haflpaf.

Kuća kojoj pripadate

Kada skrolujete na sledeći korak  možete napraviti listu svojih favorita u 6 kategorija, o omiljenom liku, mestu, činima, hrani, zverima itd. Vaše favorite možete podeliti na društvenim mrežama uz #MyWizardingWorld.

Omiljeni lik

Omiljena čin

Na sledećem delu možete videti vaš patronus a zatim čarobni štapić, i te dve stavke, zajedno sa  hogvortskom kućom i favoritima čine  vaš lični pasoš za svet magije.

Šta će se dešavati dalje ne znamo, ali javljamo se uskoro sa novim informacijama. Do tada, izaberite svoje favorite, napravite magični pasoš i uživajte.

Jelena
Jelena je po struci magizoolog i ekolog, a trenutno radi pri Ministarstvu magije u odseku za odnose sa Normalcima. U slobodno vreme voli da se prebacuje na razna mesta na planeti i da upoznaje nova mesta i običaje. Pripada Grifindor kući i veliki je fan kvidiča. Najviše uživa u zimskim praznicima, kada sa prijateljima i porodicom posećuje Hogsmid i uživa u Krem pivu. Uživa u kreativnom radu i voli da uči nove stvari.

    You may also like

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

    More in Hari Poter