Hari Poter

Helen MekRori – kako je glumica dobila ulogu Belatriks Lestrejndž, ali je na kraju glumila Narcisu Melfoj?

Popularna glumica Helen Mekrori poznata po brojnim, slavnim ulogama nije tek tako dobila ulogu Narcise Melfoj u filmovima o Hariju Poteru.

Zapravo, Helen se pojavila na audiciji za ulogu Belatriks Lestrejndž koju je i dobila.

Belatriks Lestrejndž je jedan od najlojalnijih pristalica Lorda Voldemora i rođaka Sirijusa Bleka, i prvi put se pojavljuje u petom filmu ’’Hari Poter i Red Feniksa’’ ali Helen koja je trebala da je igra, u tom periodu je saznala da sa svojim suprugom i glumcem Dejmijanom Luisom, očekuje dete.

Tako je uloga pripala glumici Heleni Bonam Karter koja je za Entertaiment Weekly izjavila:

,, Došli su kod mene (nakon što je Mekrori morala da napusti projekat) i svidelo mi se. Volim magiju, volim veštice i bila sam presrećna što sam glumila vešticu.’’

Fanovi se pitaju da li bi Helen uspela da ulogu Belatriks iznese kao što je njena koleginica a većina njih se slaže da joj lik Narcise Melfoj više leži i pristaje.

,,Sa Narcisom morate da razumete šta jedna žena čini da bi preživela, šta jedna majka čini kako bi održala svoje dete u životu, a čini apsolutno sve.’’- napomenula je Helen u jednom od intervjua i možda je to jedan od razloga zašto su fanovi serijala zavoleli njen lik.

Gledajući unazad kroz godine, Helen je kada su je pitali da izdvoji omiljenu scenu sa Narcisom iz filmova, odgovorila da je to u Zabranjenoj šumi kada ona ustaje pred Voldemorom i kaže ’’Mrtav’’ lažući ga u oči.

Nažalost, glumica Helen Mekrori poznata po ulogama u seriji Peaky Blinders i tri filma o Hariju Poteru, napustila nas je u 53. godini nakon bitke sa teškom bolešću koju je skrivala od javnosti.

’’Slomljenog srca javljam da je posle herojske borbe sa rakom fantastična žena kakva je Helen Mekrori, umrla mirno kod kuće okružena talasom ljubavi svojih prijatelja i porodice.’’- napisao je na Tviteru njen suprug Demijan Luis.

Za sobom je ostavila dvoje dece ćerku Menon (14) i sina Gulivera (13) a publika je se seća kao divne i hrabre žene koja je na licu uvek imala osmeh, po brojnim humanitarnim fondacijama, dobrotvornom radu i filmovima i serijama koje će učiniti da lik Helen Mekrori nikada ne izbledi.

Damjan
Damjan je profesor Brige o Magijskim stvorenjima na Hogvortsu i voli životinje, ali u slobodno vreme izučava biljke. Trudi se da mlade i nadarene čarobnjake i veštice nauči o uzgoju najspecifičnijih vrsta stvorenja koja postoje u Čarobnjačkom svetu, i o onim vrstama koje tek planira da otkrije. Povremeno piše i za Dnevni Prorok i čarobnjacima pomaže da savladaju i prođu teška vremena sa kojima se susreću u životu, i inspiriše ih citatom najmoćnijeg čarobnjaka svih vremena ,,Sreća se može naći čak i u najmračnijim vremenima, samo ako se setimo da upalimo svetlo” - Albus Dambldor

    You may also like

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

    More in Hari Poter