Fantastične zveriHari Poter

Deda Hari Potera se pojavljuje u Fantastičnim zverima – i taj detalj ste sigurno propustili

Fanove Hari Potera više ne šokira činjenica da je on jako bogat. Naime, kao jedanaestogodišnjaka, Hagrid ga odvodi u Gringots kako bi mu pokazao ’’malo bogatstvo’’ koje su mu roditelji ostavili – tačnije, bogatstvo koje je za sobom ostavio njegov deda, Flimont Poter. On je tvorac Glatkovog napitka za kosu, koji je Hermiona koristila za svoju frizuru na Božićnom balu. Ovaj izum je četvorostruko uvećao prethodno Poterovo bogatstvo.  Flimont Poter se pominje u delu Fantastične zveri i gde ih naći, ali je zaista bilo potrebno ’’dobro oko’’ kako biste primetili ovaj detalj.

Ukoliko ste gledali film, sećate se da on počinje tako što gomila novinskih naslova i članaka leti unaokolo, kako bi se dočarao period straha kada je Gelert Grindelvald postao slobodan. Naravno, nismo se preterano bavili zaustavljanjem samog početka filma kako bismo pažljivo pročitali te naslove, ali je to za nas uradio MinaLima, dizajn studio koji je zadužen za izradu Dnevnog proroka, Banditove mape ali i ilustracija u Hari Poter knjigama, objavivši zanimljive i smešne naslove koje smo propustili, uključujući naslov o Flimontu Poteru i njegovom napitku za kosu:

GLATKOV NAPITAK ZA KOSU FLIMONTA POTERA OSVAJA AMERIČKE ČAROBNJAKE

Ovo su jedine informacije koje možemo dobiti iz ovog članka. Znamo samo da je Flimont rođen pre 1909.godine. Ovaj podatak poklapa se sa tvrdnjom Roulingove da su roditelji Džejmsa Potera bili prilično stari, čak i za čarobnjake – budući da je 1926.godine (kada se i dešava radnja filma Fantastične zveri i gde ih naći) imao dovoljno godina da izmisli napitak koji je postigao međunarodnu popularnost, a 1960.godine postane otac Džejmsu Poteru.

Ostali naslovi koji se takođe mogu izdvojiti tiču se Hogvortsa i Dambldora: FASCINANTNO! –KAŽE DAMBLDOR, KAO NOVI KOLUMNISTA ’’PREOBRAŽAVANJA DANAS’’ ili HOGSMID ĆE BITI DOMAĆIN PRVOG FESTVALA MAGIČNIH VODENIH BILJAKA (Nevil bi bio oduševljen ovim festivalom!).

Shodno ovome, možda Dambldor neće biti jedini lik iz Hari Poter franšize koji će se pojavljivati u Fantastičnim zverima. Bilo bi odlično videti i Flimonta i Eufemiju Poter – i naravno, od Flimonta očekujemo frizuru koja će opravdati popularnost njegovog napitka!

Kristina
Kristina radi u Ministarstvu magije, u Odseku za sprovođenje magijskih zakona kao Auror i  predaje Odbranu od mračnih veština na Hogvortsu. Svoje slobodno vreme najčešće provodi uz knjigu i šolju čaja, slušajući Celestinu Vorbek. Poslednjih godina se zalaže za apsolutnu zabranu spravljanja i upotrebe ljubavnog napitka i radi na smišljanju čini koja će moći da otkrije njegovo prisustvo u hrani ili piću.

    You may also like

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *