Hari Poter

Prvobitni Hari Poter reditelj ne smatra da Hari Poter filmovi treba da imaju svoj rimejk

Kris Kolumbus, proslavljeni reditelj prva dva dela filmskih adaptacija Hari Potera, je izjavio da on ne smatra da njegova voljena franšiza treba da dobije rimejk. Posle osam filmova, serijal se završio 2011-te, 24 godine nakon objavljivanja prvog dela Hari Potera, romana koji je napisala Dž.K. Rouling. Tokom godina nakon kraja franšize, mnogo različitih serijala je napravljeno sa nekoliko veoma uspešnih pozorišnih adaptacija koje predstavljaju život Harija i Džini kao roditelja, 19 godina nakon događaja u Relikvijama Smrti.

Iako se franšiza pokazala kao uspešna, bilo je dosta spornih trenutaka poslednjih godina, posebno za Roulingovu, kojoj se podrška fanova značajno smanjila nakon komentara koje je objavila vezanih za trans zajednicu. Kao rezultat ovih događaja, stalno je prisutno ćaskanje vezano za potencijalni rimejk celog serijala. Iako neki od filmskih „originalnih glumaca“ vide ovo kao potencijalno neizbežno, misao da će neki novi glumci da igraju Harija, Hermionu i Rona (a da ne pominjemo ostatak voljenje ekipe) ne odgovara mnogim fanovima.

Nisu samo fanovi ti kojima se ne sviđa ova ideja. Kako Collider otkriva, Kolumbus, čija filmografija je igrala veliku ulogu u obogaćenju ovog sveta na platnu i onoga po čemu je postao poznat, je rekao da ne vidi smisla da se pravi rimejk bilo kog dela. Ovo je izjavio tokom nedavnog intervjua kada je 63-ogodišnji reditelj dobio pitanje da li će filmovi ikada dobiti rimejk i da li bi trebalo da dobiju rimejk:

„ Na prvo pitanje ne mogu da odgovorim… Ne znam.  U ovoj verziji Holivuda u kojoj živimo, svi snimaju rimejk svačega i počinju ispočetka sve. Mislim, postoji čak i Sam u Kući rimejk koji izlazi uskoro. Šta je poenta toga? Film postoji, hajde da živimo sa filmom koji postoji. Nema poente da pravimo rimejk Čarobnjaka iz Oza, nema poente da pravimo rimejk klasičnih filmova. Napravite neke originalne filmove, zato što nam treba više originalnog materijala. Tako da nema poente.“

Kolumbusovi komentari su na račun nekih live-action Hari Poter TV serija koji će se navodno prikazivati na HBO-u, i Hogwarts Legacy video igrice koja treba uskoro da izađe i koja obećava igračima mogućnost da istražuju slavnu magijsku školu 100 godina pre avantura Harija i njegovih prijatelja. Drugim rečima, ima još mnogo materijala u franšizi, i bez sumnje studiji uvek traže način kako da maksimalno povećaju potencijal zarade njihovih IP-a. Izgleda da postoj skriveno značenje u Kolumbusovim rečima, što je i razumljivo imajući u vidu koliko je uloženo u to da se Hari Poter filmska franšiza dovede do ovoga gde je danas. Njegov argument da je ponovno snimanje klasičnih filmova samo toršenje vremena je opravdan, jer bi većina Poter fanova radije gledala nova ostvarenja unutar franšize umesto pokušaja rekreiranja magije originalnih filmova.

Komubusovo pominjanje Sam u Kuci, još jedne franšize u kojoj je bio reditelj prva dva dela, je pravovremen. Nedavni trejler za Home Sweet Home Alone je navelo mnogo fanova da optuže Dizni da samo ponovo koriste klasične elemente sa vrlo malo truda da dodaju nešto novo. Ponovno snimanje nečeg tako velikog i važnog kao što je Hari Poter serijal je ogroman projekat, iako neki delovi Kolumbusovog rada, posebno specijalni efekti nisu baš odlično urađeni posebno za ovaj period, ali na kraju ostaje da je serijal odličan baš takav kakav je i Kolumbus nije sam u nameri da to tako i ostane.

Pišite nam u komentarima vaše mišljenje da li se slažete sa njim da nema potrebe za rimejkom ili bi ste ipak voleli da vidite nove verzije filmova 🙂

Anđela
Anđela radi u Ministarstvu magije, u Odseku za magijske nesreće i katastrofe. Najviše voli da radi na ispravljanju nesreća i donosi mir u svet čarobnjaka i Normalaca. Honorarno radi na Hogvortsu, predaje napitke i uživa u tome da uči decu kako da koriste svoje znanje i umeće da unaprede sebe. U slobodno vreme volontira u Cepidlaki, uživa u šetnji Dijagon alejom i u gledanju kvidiča, iako ne zna da igra :)

  You may also like

  1 Comment

  1. Mislim da ne treba da se radi rimejk jer bi tako samo upropastili sve.
   Imamo naše filmove koje volimo i to je to.
   Bilo bi zanimljivo kada bi J.K. napisala knjige o doživljajima dece likova iz HP sveta, pa da se onda o njima prave filmovi.

   Pozdrav,

   Milena 🙂

  Leave a reply

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

  More in Hari Poter