Novosti

Osvojite put u Tokio – VALINOROVO KOSPLEJ TAKMIČENJE NA GEJMSKONU

Najveći festival gejminga i popularne kulture na ovim prostorima Gejmskon, koji se po treći put održava u halama Beogradskog sajma (od 30. novembra do 2. decembra), i ove godine biće obogaćen sadržajem koji poslednjih decenija stiče sve veću popularnost kako među obožavaocima video i društvenih igara, tako i među onima koji gaje strast prema knjigama, filmovima i serijama iz žanrova i podžanrova naučne i epske fantastike i horora. Kosplej takmičenje u organizaciji Udruženja Valinor iz Beograda (subota, 1. decembar u 17 časova) događaj je koji s nestrpljenjem očekuju ne samo domaći ljubitelji ove multidisciplinarne veštine, nego i oni iz zemalja u okruženju. Jedan od razloga za ogromno interesovanje svakako je i glavna nagrada koja očekuje pobednika – putovanje u Tokio na Tokyo Game Show 2019, koje su obezbedili Gejmskon i agencija Rapsody Exotic.

Kao i ranije Valinor, koji se već skoro deceniju bavi organizovanjem festivala, promocija i kosplej dešavanja, okupio je eminentni internacionalni žiri. Prošle godine jedan od njegovih članova bila je bugarska kostimografkinja Dora Somova, koja u svojoj radnoj biografiji ima upisana učešća u mnogim holivudskim projektima i koja je rado delila tajne zanata sa posetiocima Gejmskona. Osim samog takmičenja, Valinor je zadužen i za program otvaranja Festivala, pa će oni koje zanimaju kostimi iz različitih sfera popularne kulture moći u njima da uživaju i u petak, poslednjeg dana novembra (u 19 časova), a najsrećniji i najspretniji otići će kućama sa simpatičnom uspomenom.

Osim pomenutog, Valinor je poznat i po radionicama i tribinama, koje neće izostati ni ove godine. Pažnju najmlađih najviše privlači radionica Malih kuvara, mada ni oni stariji nisu imuni na mogućnost da sami umese (a još više da probaju) neke od đakonija. Gošće iz Bugarske držaće celodnevne radionice Kiri-e umetnosti i Pixel Art-a, koje su zanimljive svim generacijama. Takođe, oni koji se tek upoznaju sa kosplejom moćiće da za savete na tu temu pitaju iskusnije „kolege“ koji iza sebe imaju učešća i nagrade na takmičenjima u Engleskoj, Mađarskoj, Austriji, Bugarskoj, Hrvatskoj…

Za više detalja, zapratite zvaničnu Valinor Facebook stranicu, a karte za Games.con nabavite OVDE.

You may also like

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

More in Novosti