Hari Poter

7 razloga zbog kojih volimo Hermionu Grejndžer

Svi volimo Hermionu. Dok čitamo knjige ili gledamo filmove, ona nije samo Harijeva i Ronova najbolja drugarica, već i naša.

Gospođica Grejndžer je neustrašiva, jaka, požrtvovana i zaista divna osoba. Pritom je i najpametnija veštica svoje generacije.

Stvarno jeste.

Stoga danas navodimo 7 veličanstvenih razloga zbog kojih volimo Hermionu.

1. Zaista je najsposobnija mlada veštica

Iako je, poput Harija, odrasla ne znajući o svojim magijskim moćima, Hermiona nije bila lenja i to neznanje je jako brzo nadoknadila.

Od trenutka kada je dobila svoje pismo do polaska na Hogvorts već je stigla da pročita nekoliko knjiga o magiji i Hogvortsu, kao i da isproba par jednostavnih čini – lagano zagrevanje pred polazak u školu.

Ni Ron, koji je odrastao uz čarobnjake, nije znao toliko. U drugoj godini je već uspešno pravila višesokovni napitak, što je itekako prevazilazi sposobnosti drugaka na Hogvortsu.

2. Verna je prijateljica

Hermiona je prava drugarica koju bi svako od nas poželeo. Uvek je tu da pomogne, da nas ohrabri ili prekori kada je to potrebno (pravi prijatelji to rade).

Nakon što odradi domaći za sebe, tu je da pomogne Hariju i Ronu sa njihovim. Kada je Ron u napadu besa rešio da ih ostavi u Relikvijama smrti, Hermiona je održala svoju reč Hariju i ostala pored njega da mu pomaže, iako je jarko želela da bude sa Ronom.

3. Hrabra je

Iako možda deluje plašljivo na trenutke, Hermiona je jedna od najrabrijih likova. Ni u jednom trenutku nije odavala utisak da ju je bilo koji podvig previše uplašio. Setite se kako je stoički podnela kada ju je Belatriks svirepo mučila.

A još od prvog dela znamo da postoji nešto što Hermionu plaši više od smrti- izbacivanje sa Hogvortsa. To je pravi stav.

4. Saosećajna je

Hermiona je jedina koja je obratila pažnju na tretman kućnih vilenjaka u čarobnjačkom svetu. Iako su oni vrsta koja želi da služi gospodaru, Hermiona je uvidela da ovo nije fer prema samim vilenjacima, i silno je želela da im pomogne. Mada oni nisu želeli pomoć, ali to je već druga tema.

Uvek je tu da skrene pažnju Ronu i Hariju kada nehotice postanu bezosećajni prema nekome (devojkama, uglavnom).

5. Zna da prekrši pravila po potrebi

Iako je Hermiona uzoran student sa besprekornim ocenama i poštovanjem prema profesorima, ona nije neko ko će slepo poštovati pravila bez razmišljanja.

U Redu feniksa vidimo jedan neefikasan sistem učenja, te je Hermiona ta koja potencira osnivanje DA i tajne sastanke (tada protiv školskih pravila) gde bi ih Hari učio odbrani od mračnih veština. Zaista je moguće biti kul štreber.

6. Pametna je

Hermiona nije samo knjiški moljac pun informacija. Ona te informacije dobro koristi za praktično rešavanje problema.

Da nije bilo nje ne bi prešli đavolju zamku u Kamenu mudrosti.

Ona je jedina ukapirala da je u dvorani tajni bazilisk i kako se kreće kroz školu (hej, pa ovo ni sam Dambldor nije shvatio, zaista izgleda kao da se nije ni trudio).

Od svih učenika samo je ona shvatila da je Lupin vukodlak, uz svega nekoliko znakova koje je profesor Snejp elegantno pokušao da ostavi.

7. Uvek na sve misli unapred

Šta god da se desi, Hermiona je spremna na sve. Napadaju vas smrtožderi dok se zabavljate na svadbi? Bez brige, Hermiona je u svoju elegantnu torbicu spakovala sve što vam je potrebno za instant beg.

I za kraj, bonus razlog da je volimo:

Pa ko ne bi poželeo Hermionu za prijateljicu (osim Melfoja naravno).

Ana
Ana radi u Ministarstvu magije, u Odseku za magijsko obrazovanje, i trenutno predaje Čini na Hogvortsu. Honorarno piše za Dnevni prorok, i u svojim tekstovima obrađuje teme iz oblasti obrazovanja novih generacija veštica i čarobnjaka. Obožava da uči i istražuje svet magije, kao i da podučava i inspiriše svoje učenike da više uče i rade na sebi. U slobodno vreme voli da eksperimentiše sa magijom i izmišlja nove čini.

    You may also like

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

    More in Hari Poter