Hari Poter

Tri YouTube kanala za najveće fanove Harija Potera

Vernim fanovima serijala ni knjige ni filmovi nikada neće biti dovoljni. Tačka. Uvek ćemo želeti još priča, objašnjenja i likova iz nama omiljenog sveta. Zbog toga i postoji Pottermore na kom sama Džej Kej piše i uvek nam donosi nove priče koje održavaju magiju u našim životima.

Fanovi Harija Potera su zaista nezasiti.

Pored zvaničnog sajta na kojem piše sama Dž.K., postoji bezbroj portala (kao što je Probušeni kotao u Srbiji), blogova i YouTube kanala koji se bave Harijem Poterom, iznose detalje, razvijaju teorije, daju objašnjenja, recenzije i poređenja.

Danas ti predlažem tri YouTube kanala koji apsolutno dominiraju što se Hari Poter tematike tiče, i na jedan dobar način nas informišu, edukuju i teraju na razmišljanje.

I održavaju magiju u nama. Svi kanali uključuju klipove o celom univerzumu – o originalnom serijalu, o serijalu Fantastične zveri, kao i o Ukletom detetu.

1. Movie Flame

Ovaj kanal nije posvećen isključivo Hariju Poteru, već različitim franšizama, ali su klipovi o Hariju jednostavno fantastični.

Autor je student filma koji pravi klipove poput video eseja tumači likove, događaje, objašnjava ono što je možda ostalo nejasno. Pored knjiga i filmova, izvor su mu i čitava Pottermore stranica, te vrlo jasno objašnjava svaki detalj i informaciju koju nudi.

Na dosta dobar način pravi paralele između knjiga i filmova, uz obaveznu odbranu filmova i dodatno objašenjenje (jer mu je to struka).

Ukoliko želiš da saznaš više o čarobnjačkom svetu na jedan zanimljiv i pitak način – Movie Flame je pravi kanal za tebe.

2. Super Carlin Brothers

Sledeći kanal na listi takođe nije isključivo vezan za Harija Potera, ali sadrži veliki broj klipova iz našeg univerzuma.

Kanal vode braća koji na veoma zabavan i duhovit način tumače najraznovrsnije teorije o serijalu, bave se nejasnoćama ili nelogičnostima u knjigama, ali i u filmovima. Oni zaista imaju najluđe teorije, objašnjenja i sve to upakuju u veoma interesantan video sadržaj.

Takođe su dobro potkovani informacijama i vrše detaljno istraživanje i najsitnijeg detalja pre nego što objasne neku teoriju. Ma koliko teorija delovala neverovatno, toliko dokaza ti daju da na kraju moraš da poveruješ.

Ukoliko voliš zabavne jutjubere, i obožavaš da mozgaš o sitniciama i teorijama iz serijala, ovaj kanal te čeka. Uživaj!

3. Harry Potter Folklore

Poslednji kanal u današnjim predlozima je kanal koji baš posvećen Hari Poter serijalu. Sadrži mnoštvo zanimljivih klipova na raznovrsne teme.

Ono što mi se posebno dopada je što se toliko klipova fokusira na neki detalj, priču ili pojavu koja možda nije bila dovoljno razvijena u samom serijalu.

Kanal je sličniji prvom na listi, s tim što sadrži mnogo detaljnijih videa i priča, upravo jer je podređen samo svetu Harija Potera.

Dakle ukoliko želiš da naučiš više o temama o kojima i ne znaš da želiš da znaš više, poseti ovaj kanal, nećeš se pokajati.

 

Ana
Ana radi u Ministarstvu magije, u Odseku za magijsko obrazovanje, i trenutno predaje Čini na Hogvortsu. Honorarno piše za Dnevni prorok, i u svojim tekstovima obrađuje teme iz oblasti obrazovanja novih generacija veštica i čarobnjaka. Obožava da uči i istražuje svet magije, kao i da podučava i inspiriše svoje učenike da više uče i rade na sebi. U slobodno vreme voli da eksperimentiše sa magijom i izmišlja nove čini.

    You may also like

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

    More in Hari Poter