Hari PoterNovosti

Upoznajte „Iza vela“

Harry Potter Quote

Hari Poter svet već decenijama ne prestaje da menja živote svoje publike na razne načine. Fanovi nalaze svoju utehu i utočište u delima Dž. K. Rouling. Inspirisan različitim iskustvima fanova, ali i činjenicom da je svest o mentalnoj higijeni i dalje nedovoljno rasprostranjena i da se i dalje o mentalnom zdravlju ne priča onoliko koliko bi trebalo, portal MuggleNet je došao na ideju da pokrene podcast pod nazivom „Iza vela“ (Beyond the Veil).

Ovakav projekat se, pre svega, bazira na ideji da se ljudima pokaže kako je Hari Poter serijal pomogao ljudima da prođu kroz teške periode u životu, donesu bitne odluke ili se izbore sa različitim problemima. Teme su različite, a organizatori ovog projekta su posebno zainteresovani za iskustva fanova.

Prva epizoda je već izašla, a možete je čuti ovde.

Ovaj projekat je veoma važan, budući da doprinosi širenju svesti ljudi o mentalnom zdravlju i mentalnoj higijeni – a sve to posmatrano kroz prizmu zvanu Hari Poter.

Kristina
Kristina radi za Dnevni prorok. Njen rad se sastoji iz toga da čarobnjake i veštice koji su završili školovanje drži u toku sa svetskim dešavanjima po pitanju magijskog života i na taj način im omogući svakodnevno, neformalno obrazovanje – a to znači putovanje po svetu, susretanje sa različitim čarobnjacima i vešticama, i razmena iskustava sa njima! Često boravi i u Hogvortsu, koji je pohađala u kući Revenklo, što je i dovelo do želje da druge oplemeni znanjem. Obožava duuuge šetnje Dijagon-alejom i Hogsmidom.

    You may also like

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

    More in Hari Poter