Hari PoterNovosti

Prvi reditelj Hari Potera želi da snimi film „Hari Poter i ukleto dete“

Kris Kolumbo je oživeo svet Hari Potera sa prva dva filma u franšizi, a voleo bi da se vrati za Ukleto dete.

Kris Kolumbo, reditelj koji stoji iza prva dva filma o Hari Poteru, priznaje da bi voleo da režira adaptaciju Hari Poter i ukleto dete. Ovog novembra obeležava se 20. godišnjica Hari Potera i kamena mudrosti, filma koji je započeo blokbaster franšizu sa triom tada nepoznatih glumaca. Zarađujući impresivnih 974 miliona dolara širom sveta u svom originalnom izdanju, prvi Hari Poter je upoznao publiku sa dečakom čarobnjakom koga tumači Danijel Redklif i dokazao svetu da knjige za decu mogu biti isto tako magične na ekranu kao što su i na stranici.

Danas, iako je glavna franšiza o Hariju Poteru odavno došla do kraja, svet čarobnjaka ostaje veliki deo pop kulture. Warner Bros. još uvek proizvodi filmove za serijal Fantastične zveri, a HBO Maks radi na različitim specijalima. Mnogima se, međutim, čini verovatnim da budućnost leži u pozorišnoj predstavi Hari Poter i ukleto dete. Prvi put izvedena u londonskom Vest Endu 2016. godine, ona je potom prešla na Brodvej i druge međunarodne lokacije. Iako je nije napisala Dž. K. Rouling, zasnovana je na priči koju su osmislili ona i dramaturg Džek Torn, kao i reditelj Džon Tifani.

Nije garancija da će Ukleto dete ikada postati film, ali ako to bude, Kolumbo bi želeo da bude razmatran za taj posao. U razgovoru za Variety u okviru specijalnog intervjua za 20. godišnjicu Kamena mudrosti, reditelj je na pitanje da li veruje da će biti još filmova o Hari Poteru odgovorio otkrivanjem interesovanja za Ukleto dete. Kolumbo je rekao:

Voleo bih da režiram „Ukleto dete“. To je odlična predstava i deca su zapravo pravog uzrasta da igraju te uloge. To je moja mala fantazija.

Hari Poter i ukleto dete počinje posle epiloga poslednje knjige, a Harijevo srednje dete Albus Severus odlazi u Hogvorts po prvi put. Nakon što je raspoređen u Sliterin, mladi Al pokušava da pronađe svoje mesto u svom novom okruženju dok je u sukobu sa Harijem, što dovodi do avanture koja savija vreme kroz celu seriju o Hari Poteru. Predstava je pomalo podeljena među obožavaocima, pri čemu neki hvale dodatak Poter priči, a drugi osporavaju kako su neki likovi prikazani. Ipak, Ukleto dete je bio hit na sceni, osvajajući brojne nagrade.

Ako film Ukleto dete ikada dođe do realizacije, Kolumbo bi sigurno bio najbolji izbor za njega. Njegova vizija je pomogla da se originalna serija o Hari Poteru pokrene, a njegovo vraćanje za ovaj sledeći deo bio bi zabavan slučaj da se franšiza okrene punim krugom. Takođe bi bilo zanimljivo videti šta bi uradio sa naprednijim specijalnim efektima koji su dostupni ovih dana. Ipak, Warner Bros. nije još pričao uopšte o mogućnosti adaptacije Ukletog deteta, tako da bi Kolumbove nade mogle ostati samo na tome.

Fanovi će morati da sačekaju i vide da li je moguća realizacija u  budućnosti.

0364
Smiljana
Smiljana je učenica pete godine, na razmeni iz škole Mahutokoro, iz Japana. Voli da proučava nove čini i napitke. Na časovima uvek nešto zapitkuje. U slobodno vreme istražuje zabranjene hodnike Hogvortsa (vešta je sa činima prerušavanja pa je retko uhvate). Vodi dnevnik od prvog dana škole i planira da ga objavi. Voli da kuva pa se često šunja po kuhinji. Ima ljubimca slepog miša koje se zove Senka.

    You may also like

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

    More in Hari Poter