Fantastične zveri

Analiza novog trejlera za Fantastične zveri

Prvi, zvanični trejler za Fantastične zveri: Grindelvaldovi zločini je konačno izašao, i postoji toliko toga na šta bi trebalo obratiti pažnju! Sada ćemo zajedno analizirati najbitnije momente iz trejlera.

„Plašim se, profesore“, izgovara Njut, dok ga Dambldor podučava čini protiv Baukova. Ovo je njegovo prisećanje… Muzika ima pomalo zloslutni karakter kada Dambldor kaže da se „svi nečega plaše“. Njutov najveći strah je „da bude primoran da radi u kancelariji“.

U ovoj sceni vidimo Tinu kako se šunja oko magične statue, a u pozadini možemo čuti kako Grindelvaldov glas odjekuje: „Magija cveta… samo u retkim dušama. Ali, opet, moramo ostati u senci.“ Potom sledi scena Malediktusa od pozadi, a zatim i scena u kojoj se pojavljuje čarobnjački cirkus, Cirkus Arkanus.

U ovoj sceni, Kridens gleda u poster. Glavni deo postera zauzima slika čoveka sa natpisom „Pazite se njegove maestralne prevare!“ Da li ovo aludira na Grindelvalda? Znamo već iz prvog dela filma Fantastičnih zveri da on ima sklonosti ka maskiranju i prevarama.

Vidimo dva lika, za koje možemo pretpostaviti da su Dambldor i Njut, kako se prebacuju u London nakon što izlaze iz autobusa. Sledi scena gde neko koristi Deluminator, a koja se takođe pojavljuje i u prvom teaser trejleru.

Grindelvald je okružen aurorima iz Makuze i oni ga odvode uz stepenice. Kosa mu je u haosu. Ukoliko bismo se osvrnuli na hronološki redosled, ova scena bi trebalo da sledi scenu gde je on uhapšen u prvom delu filma, Fantastične zveri i gde ih naći.

Grindelvald objavljuje da „stari načini“ (možda, Internacionalni statut o poverenju) „ne služe kao nekada“. Obraća se publici koja upija svaku njegovu reč. Mnogi smatraju ideju o velikoj revoluciji privlačnom…

Kako se muzika polako pojačava, Dambldor govori: „Pretpostavljam da si već čuo glasine. Grindelvald ima viziju… da će se uzdići kako bi zavladao čarobnjačkim svetom.“ Njut ga tom prilikom pita, da li on, Dambldor, želi da Njut uhvati Grindelvalda.

Dok Dambldor govori: „Ne mogu da učinim ništa protiv Grindelvalda. To moraš biti ti“, vidimo ga kako stoji ispred Ogledala žudnje sa Grindelvaldom unutra. Prema ranijoj Dambldorovoj priči, ogledalo pokazuje „ništa manje i ništa više od najdubljih, najočajnijih želja našeg srca“. Iako je David Yates prethodno rekao da Dambldorova seksualnost neće biti eksplicitno prikazana u Crimes of Grindelwald, ovo definitivno nije suptilno…

Takođe, vidimo i Dambldorovu „šaljivu“ stranu, dok govori Njutu: „Da sam ti, ja bih takođe odbio.“ Uznemireni Njut uzvikuje: „Ma daj!“

Njutov njuškavac se konačno pojavljuje dok neko govori Njutu: „Potcenjuješ svoj talenat.“ Javlja se i veliki kontrast u ovom delu, gde imamo Grindelvalda koji kaže: „Njihova arogancija je ključ naše pobede“ i tada vidimo nešto što bi trebalo da bude Tezeus i par drugih aurora kako koračaju po istom groblju koji se pojavio u teaser trejleru.

Ovde vidimo Grindelvaldove pristalice kako se prebacuju po areni, dok se Grindelvald sprema da isporuči njihov manifest, „Za bolje dobro“.

Slika rasejanog Dambldora polako prelazi u sliku arogantnog Grindelvalda. Dambldor tvrdi da „Normalci vrede koliko i čarobnjaci, ništa manje“.

Ovde vidimo Litu, Njuta i Tinu kako pokušavaju da pronađu svoj put kroz kompleksni lavirint od polica. Velika je verovatnoća da se nalaze u francuskom Ministarstvu Magije. Ovde se, međutim, razjašnjava jedna stvar. Možemo da zaključimo da Lita nije pristalica Grindelvalda (sem ako nije dupli agent).

U drugoj sceni iz trejlera, Lita govori Njutu da je „previše dobar“ i da on „nikada nije upoznao čudovaište koje nije mogao da voli“. Da li ona tu aludira na sebe, Malediktusa ili Kridensa?

Sledeće što možemo videti jeste Grindelvaldov veličanstveni beg iz Makuze u kočiji koju vuku testrali. I dok vatra bukti oko njega, Grindelvald se podsmeva Njutu: „Gospodine Skamander! Da li mislite da će Dambldor žaliti za vama?“ Ovo nije toliko dobro za Tesusa. Hoće li preživeti u Grindelvaldovim zločinima? Pretpostavljamo da Njut hoće, budući da je glavni lik.

Zatim, na jedan trenutak, vidimo čuveni štapić…

Izgleda da je Grindelvald uspeo da pronađe i prisvoji Starozovni štapić.

Poslednja scena trejlera je scena Njuta i Džejkoba prilikom njihovog susreta sa Nikolasom Flamelom. Nervozni Džejkob ga je upitao da li je duh, na šta je Flamel odgovorio: „Ja sam živ. Pritom, ja sam i alhemičar, što znači da sam besmrtan.“ Džejkob mu govori da ne izgleda „ni dan stariji od 375 godina“.

Izvor: Mugglenet.com – Pripremila: K. Živković

0290

You may also like

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *