Uncategorized

Testrali

Budući da izgledaju kao kosturski mršavi vranci ogromnih šišmišolikih krila, ali su nevidljivi onima koji nisu svedočili smrti, testrali nikada nisu uživali dobru reputaciju. Vekovima su važili za simbol nesreće; ubijani su i zlostavljani godinama, a njihova inače nežna priroda ostajala je potpuno neshvaćena. Testrali nisu znak loše sreće niti, uprkos svojoj pomalo jezivoj pojavi, na bilo koji način predstavljajuna opasnost za ljude, koji ih se uvek uplaše kada se prvi put susretnu sa njima.

To što neko može da vidi testrale znači samo da je prisustvovao smrti i zapravo imao potpuno emocionalno razumevanje njenog značenja. Nije ni čudo što su vekovi bili potrebni da njihov značaj postane shvaćen i prihvaćen, jer se taj trenutak u kojem čovek postaje svestan značenja smrti ne javlja podjednako brzo kod svih ljudi. Hari Poter nije mogao da vidi testrale godinama nakon smrti njegovih roditelja, iako je njegova majka bila ubijena pred njim, a sve zato što je još uvek bio beba i nije mogao da shvati gubitak koji je pretrpeo. Čak su i nakon smrti Sedrika Dogorija morale da prođu nedelje da bi do Harija doprla konačnost koju donosi smrt.  Tek tada su testrali, koji vuku kočije sa stanice u Hogsmidu prema hogvortskom zamku, za njega postali vidljivi. S druge strane, Luna Lavgud, koja je takođe kao vrlo mlada izgubila majku, mogla je da vidi testrale vrlo brzo nakon tog događaja, što zbog toga što je bila intuitivna i nije se plašila onostranog, što zbog toga što je bila znatno starija od Harija kada se nesreća dogodila. 

Iako izgledaju pomalo zastrašijuće, ovi mesojedi simbolizuju putovanje u neku drugu dimenziju i sve one koji im ukažu poverenje nagradiće odanošću. Za testrale se smatra da su autohtona vrsta u Velikoj Britaniji i Irskoj iako se mogu videti u pojedinim delovima Francuske i na  Pirinejskom poluostrvu. Povezuju ih sa Keltima koji su bili veliki ljubitelji konja. Širom sveta postoje bića slična testralima, ali oni pravi mogu naći samo na mestima navedenim u tekstu.

Jelena
Jelena predaje Drevne rune na Hogvortsu, a u slobodno vreme se igra sa svojim knizlom. Član je kuće Revenklo. Uživa u krem-pivu i čokoladnim žabicama.

    You may also like

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *