Hari Poter

10 nepopularnih mišljenja o Voldemoru (prema Reddit-u)

Budući da nemaju svi Hari Poter fanovi identično mišljenje o Voldemoru, često se na Reddit-u sreću različiti komentari o ’’onome koji se ne sme imenovati’’. Čitava franšiza obiluje mnoštvom elemenata koji su postali kultni, a jedan od tih elemenata jeste upravo Lord Voldemor. Iako on ne poseduje kompleksnost nekih drugih filmskih negativaca, svakako je jedan od najpoznatijih u filmskoj kulturi. Zahvaljujući njemu, celokupna filmska franšiza je dobila ogroman broj fanova. Međutim, postoje i oni koji smatraju da Lord Voldemor ne zaslužuje slavu koju je tokom godina dobio. Iz tog razloga su sa Reddita-a izdvojeni stavovi fanova koji se tiču Voldemorove nezaslužene slave.

1. Grindelvald je bolji od Voldemora

Dok većina fanova čarobnjačkog sveta voli Voldemora kao negativca, postoje i fanovi koji su se na Reddit-u složili da je Grindelvald bolji i moćniji negativac. Naime, oni smatraju da Grindelvaldove ambicije i moć prevazilaze Voldemorove. Međutim, činjenica je da je Grindelvald voljeniji zahvaljujući svojoj filmskoj verziji, ali se moramo složiti da je popularnost ipak na strani Voldemora.

 1. Voldemor je jedan od omiljenih likova

Svaki pravi Hari Poter fan ima jednog ili više omiljenih likova, ali Voldemor je retko na vrhu te liste. Međutim, postoje fanovi koji su vremenom došli do zaključka da im Voldemor postaje jedan od omiljenih likova! U pitanju su njegove sposobnosti kojima se dive, nazivajući ga ’’majstorom magije’’. Iako je činjenica da su i glavni i sporedni likovi podjednako voljeni, kada su u pitanju negativci – postoje oni kojima se možemo diviti mnogo više nego Voldemoru.

 1. Voldemor je jednodimenzionalni negativac iz dečijih knjiga

Naročito u knjigama, možemo videti Voldemorovu istoriju i pozadinu koja daje dubinu liku, ali to ne sprečava fanove sa Reddit-a da kažu da je „Lord Voldemor jednodimenzionalni negativac iz dečijih knjiga.’’ Nema sumnje da je Voldemor mnogo strašniji i jeziviji mlađim fanovima Hari Potera i da je njegov filmski pandan jednodimenzionalniji od lika u celini. Međutim, smatrati ga zlikovcem iz dečijih knjiga nije popularna izjava za okorele fanove.

 1. Borba između Voldemora i Dambldora je samo ’’simpatičan duel’’

Čitava Hari Poter franšiza obiluje mnoštvom borbi, od kojih je jedna od omiljenih svakako borba između Voldemora i Dambldora u delu Hari Poter i Red feniksa. Međutim, Reddit fanovi kažu da ova borba nije dobra niti zanimljiva, već da je u pitanju samo nasumično bacanje čini i ’’pucanje u prazno’’. Ovo će verovatno biti popularnije mišljenje među starijom publikom, ali izgleda da većina ljubitelja Hari Potera uživa u ovoj borbi jednako kao i u drugim borbama poput bitke u Odeljenju za misterije, borbe Harija i Voldemora na groblju i naravno, bitke za Hogvorts.

 1. Tom Ridl je bolji negativac od Voldemora

Fanovi na osnovu filmova ne mogu saznati mnogo o Tomu Ridlu, budući da njegova priča nije previše razrađena. Međutim, u knjigama je situacija drugačija pa su fanovi sa Reddit-a izjavili da je Tom Ridl mnogo bolji i zanimljiviji negativac od Voldemora. Pre svega, oni su Voldemora nazvali ’’dosadnom budalom’’, za razliku od Toma Ridla koji sve vreme zna šta želi. Iako je Tom Ridl zaista zanimljiva ličnost kojoj se može posvetiti pažnja, većina fanova se ne slaže da je on bolji od Voldemora u koga se kasnije pretvorio.

 1. Voldemor je najmoćniji čarobnjak ikada

Mnogobrojne polemike Hari Poter fanova doprinele su tome da se pojedini fanovi sa Reddit-a izjasne o njemu kao o najmoćnijem čarobnjaku svih vremena. Čarobnjaci poput Grindelvalda ili Snejpa nisu mogli ni da sanjaju o tako moćnoj magiji koju koristi Voldemor i da čak ni Dambldor u najboljim godinama nije mogao da mu parira. Međutim, stavovi u korist Dambldora kao najmoćnijeg čarobnjaka ipak su brojniji.

 1. Voldemorova smrt dovodi do suza

Jedan od momenata koji je verovatno najviše obradovao fanove jeste Voldemorova smrt u delu Hari Poter i Relikvije smrti. Međutim, bilo je i onih fanova koji su izjavili da ih je Voldemorova smrt rastužila. Većina smatra da je Voldemorova smrt u potpunosti zaslužena jer on, za razliku od nekih drugih likova, poput Snejpa, nije doživeo transformaciju, već je od samog početka bio čisto zlo.

 1. Ralf Fajns je očajan kao Voldemor

Ulogu Lorda Voldemora je Ralf Fajns, prema mišljenju većine fanova, izneo savršeno. Međutim, postoji i jedan manji deo koji smatra da je on ’’naprosto užasan’’ u ovoj ulozi. Bilo je različitih komentara u pogledu njegove glume: govor, različite vrste zvukova koje pravi, osmeh i slično – podsećaju na nekog crtanog junaka. Međutim, većina fanova se slaže da je Ralf Fajns bio odličan izbor za ovu ulogu i da je umeo da probudi emocije kod publike.

 1. Voldemor je privlačan

Voldemorov izgled u filmu je veoma čudan i jeziv. Međutim, šta biste odgovorili kada bi neko od fanova izjavio da kod Voldemora postoji nešto veoma primamljivo? Ovde se zapravo ne radi o Ralfu Fajnsu kao glumcu, već o liku Voldemora. Naravno, ne misli se samo na njegov fizički izgled već i na njegovu moć i karakter. Složićemo se da Voldemor definitivno nije jedan od privlačnih likova iz ove franšize, ni u pogledu izgleda ni u pogledu karaktera.

 1. Voldemorova završna borba sa Harijem je bolja na filmu nego u knjizi

Ljubitelji knjiga i ljubitelji filmova uvek imaju različita mišljenja po pitanju Voldemorove završne borbe sa Harijem. Na primer, fanovi sa Reddit-a smatraju da je Voldemorova smrt na kraju filma upečatljivija i ostavlja veći utisak od njegove smrti u knjigama. Knjiški fanovi smatraju da je pretvaranje Voldemora u prah loše i da je njegov kraj u knjizi bolji, jer se pokazalo da je Voldemor itekako smrtan i da kod njega nije postojalo ništa posebno zbog čega bi se on pretvorio u prašinu, umesto da umre kao i bilo koji drugi čarobnjak pogođen Avada Kedavra kletvom.

0437
Kristina
Kristina radi u Ministarstvu magije, u Odseku za sprovođenje magijskih zakona kao Auror i  predaje Odbranu od mračnih veština na Hogvortsu. Svoje slobodno vreme najčešće provodi uz knjigu i šolju čaja, slušajući Celestinu Vorbek. Poslednjih godina se zalaže za apsolutnu zabranu spravljanja i upotrebe ljubavnog napitka i radi na smišljanju čini koja će moći da otkrije njegovo prisustvo u hrani ili piću.

  You may also like

  Leave a reply

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

  More in Hari Poter