Hari Poter

Harry Potter: Hogwarts Mystery je zaradio 110 miliona dolara za manje od godinu dana

Mobilna Harry Potter igra Hogwarts Mystery je postala jedna od najuspešnijih brendiranih igara budući da je za manje od godinu dana ostvarila zaradu od 110 miliona dolara, što je blizu trećine sveukupne zarade razvojnog studija Jam City. Najveći udeo zarade je došao iz Sjedinjenih Država, čak 48% to jest 52,8 miliona dolara. Na drugom mestu su igrači iz Nemačke sa 10 miliona dolara dok su Britanci na trećem mestu sa 9.2 miliona.

Jam City studio je pokrenuo ovu igru u aprilu prošle godine i već je od početka zabeležio ogroman uspeh. Prema procenama, Hogwarts Mystery je donosila svojim autorima oko 29 miliona dolara mesečno. Igra je bila downloadovana 45 miliona puta, s tim da su i ovaj put Sjedinjene Države vodeće sa 10 miliona instaliranih igara, dok ih prati Francuska sa 2,19 miliona i Britanija sa 2.8 miliona skinutih igara.

U ovoj igri preuzimate ulogu jednog od učenika Hogwarts-a koji proživljava svih sedam godina u školi za čarobnjake od 1984. do 1991. Tokom tog vremena, naš glavni junak pohađa časove i učestvuje u vannastavnim aktivnostima poput duela štapićima. Svaka godina na Hogwartsu je podeljena na poglavlja, koja se fokusiraju na neki bitan događaj tokom školske godine.

Kad već govorimo o Harry Potter igrama, tvorci Pokemon Go igre, studio Niantic su predstavili igračima prve informacije o sopstvenoj Harry Potter igri, Harry Potter: Wizards Unite, koja će biti AR naslov baziran na lokaciji.

Izvor: Blic.rs

You may also like

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

More in Hari Poter