Hari Poter

Najbolji momenti Hari Poter specijala

Ako vam je potreban dokaz da je prošlo 20 godina od kada je Hari Poter i Kamen mudrosti prvi put prikazan u bioskopima, Rupert Grint se za to pobrinuo: “Dobio sam kamenje u bubregu i bebu, tako da je vreme definitivno prošlo“. Svi smo malo stariji, malo mudriji i i nostalgični za danima kada je vrhunac večeri bilo prikazivanje novog Hari Poter filma. Tu stupa na scenu specijala HBO Max-a: 20ta godišnjica Hari Potera: Povratak na Hogvorts, koji je okupio producente, reditelje i glumce da se zajedno prisete svega.

Specijal je premijerno prikazan u subotu, 1.januara, ali u slučaju da ste bili previše mamurni zbog proslave Nove godine, ovo su bitni momenti i otkrića iz ponovnog okupljanja Hari Poter ekipe za koje treba da znate.

Emi Votson se dopadao Tom Felton

Ljubitelji Dramione, ovo je prava stvar za vas! U jednom trenutku specijala, Ema Votson ( Hermiona Grejndžer) je izjavila kako je gajila velike simpatije prema Tom Feltonu ( Drako Melfoj) kada su se prvi put upoznali kao deca. Kako Votsonova kaže, totalno je oborio s nogu na setu gde su im dali zadatak da nacrtaju Boga: “Tom je nacrtao devojku na skejtbordu koja je nosila kačket naopako“, priseća se Ema i dodaje: “Ne znam kako to da kažem – jednostavno sam se zaljubila u njega.“ U to vreme Votsonova je imala 10, a Felton 12 ili 13 godina. Ništa se nije dogodilo između njih ( uprkos glasinama da su se njih dvoje bili u vezi kao odrasli), ali je Felton rekao da su oduvek imali specijalnu vezu. “Oduvek sam bio slab na nju, i to je i dalje tačno. Uvek je to bilo nešto slično porodici.“

Danijel Redklif je napisao ljubavno pismo Heleni Bonam Karter

Nakon što su završili snimanje serijala 2011. godine, Danijel Redklif (Hari Poter) je odlučio da svoje reči prenese na papir i napiše ljubavno pismo svojoj dugogodišnjoj koleginici Heleni Bonam Karter (Belatriks Lestrejndž). Imajte na umu da je Redklif počeo da radi sa Helenom kada su snimali Hari Poter i Vatreni pehar, koji je sniman 2004, što znači da je on tada imao oko 15 godina. “Volim te i voleo bih da sam se rodio 10 godina ranije, tada bih imao šanse kod tebe“, napisao je Danijel.I on defintivno zaslužuje pohvale za to što je čekao da završe svoju saradnju pa tek onda da joj izjavi ljubav.

Votsonova i Redklif su pomagali jedno drugome u dopisvanju sa svojim simpatijama

Kada se nisu glupirali između setova, Votsonova i Redklif su navodno pomagali jedno drugome da sastave savršenu poruku za svoje simpatije. “Ema i ja smo pripremali i učili jedno drugo kako da se dopisujemo sa suprotnim polom.“ Redklif se priseća. “Ako se ona dopisuje sa dečkom ili ja sa devojkom, rekao bih joj nešto kao ’Poslala mi je ovoliko poljubaca, šta da radim sa tim? Ovo je noćna mora. “ A što se tiče simpatija na setu, prema Metju Luisu ( Nevilu), bilo ih je mnogo. On je rekao: “Bilo je dosta simpatija i ljudi su izlazili i raskidali jedni sa drugima kao da smo bili u bilo kojoj školi. Bilo je to isto okruženje, samo smo bili na časovima Odbrane od Mračnih Veština.“ Govoreći konkretno o odnosima iza scena u četvrtom filmu, Hari Poter i Vatreni Pehar, Redklif je to opisao kao „vrhunac divljanja hormona“.

Votsonova je ozbiljno razmišljala o tome da odustane

Iako je slava koju su stekli preko noći teško pala svim mladim glumcima, Votsonova je bila ta koja je ozbiljno razmišljala o tome da odustane i da ostavi Hari Poter serijal iza sebe. Prema reditelju Reda Feniksa Dejvidu Jejtsu, prvo što su mu rekli kada je potpisao ugovor je da Votsonova razmišlja o tome da se ne vrati u ekipu. Votsonova kaže: “Osećala sam se jako usamljeno“. Ta usamljenost, zajedno sa shvatanjem da će Hari Poter slava da je prate zauvek, naterali su Votsonovu da se na kratko zaustavi i zapita. Ona je dodala: “Sva ta stvar oko slave me je konačno stigla u ogromnoj meri.“ Ali, srećom,  nikada nije odustala.  “Niko nije morao da me ubeđuje da ostanem do kraja. Fanovi su zaista želeli da uspemo i svi smo iskreno brinuli jedni o drugima. Koliko je to u stvari sjajno?“

Trenutak kada su se Hermiona i Ron konačno poljubili

Votsonova je možda bila zaljubljena u Feltona, ali definitivno nije bila zaljubljena u Grinta (Rona), što je posebno bilo izraženo kada je došlo vreme da snime Hermionin i Ronov prvi poljubac u delu Hari Poter i Relikvije smrti  Votsonova se priseća: “Jedna od najtežih stvari koju sam morala da uradim je bila da poljubim Ruperta. Jednostavno mi je to bilo pogrešno na svakom nivou. Zato što smo Den, Rupert i ja više kao rođaci.“

U njenom grupnom intervjuu sa momcima, Votsonova se našalila: “Očigledno, naš poljubac je bio najstrašnija stvar kroz koju smo oboje morali da prođemo.“ Izgleda da je scena bila teška iz nekoliko razloga, prva je ta da jednostavno nisu mogli da se poljube. “Samo smo se smejali i plašila sam se da nikad nećemo uspeti da to shvatimo ozbiljno.“ Što se tiče Grinta, njegovo sećanje na tu scenu je malo zamućeno. On je rekao: “Mislim da sam odlutao. Samo se sećam Eminog lica kako mi se sve više približava.“

Samo pripremanje za tu scenu na setu nije pomoglo. Snimci specijalnih scena prikazuju tačan momenat kada je Jejts rekao Votsonovoj i Grintu da će se poljubac dogoditi te nedelje, i tačno možete videti kako su prestrašeni zbog toga. Među onima koji su ovu scenu činili posebno napetom je i sam Redklif. “Nisam nikako pomagao celoj situaciji i rečeno mi je da sam bio pravi kreten oko toga i da sam bio u fazonu ‘ Dolazim na set da vas gledam kako se ljubite!’“, rekao je on. “Žao mi je zbog toga, društvo!“, bio je Danijelov zaključak.

Sahrana hrčka na setu

Tokom njenog grupnog intervjua sa Redklifom I Grintom, Votsonova se setila svog ljubimca Mili, hrčka koji je umro na setu i koji je dobo specijalno napravljen drveni kovčeg koji je imao somot unutra i ugravirano ime. “Bila sam van sebe od tuge“, rekla je Ema i dodala: “Počivaj u miru Mili“.

Pravda za scenu plesa Hermione i Harija

Pitajte bilo kog Hari Poter fana i reći će vam da je Harijeva i Hermionina scena plesa u Relikvijama smrti jedna od scena koje zbunjuju. Ali Votsonovoj je to bila jedna od omiljenih: “Mislila sam da će scena biti strašno neprijatna, i nisam bila sigurna oko našeg plesa. Sada je to jedna od omiljenih scena celog serijala. Toliko toga u sceni je rečeno i zato je i volim. U isto vreme, naši likovi imaju priliku da se malo zabave, budući da im je zabava u tom trenutku bila itekako potrebna“.

Kraj Hari Potera

Naši omiljeni likovi kažu da je kraj bio gorak i sladak i u isto vreme veoma težak. “Kao da sam izgubio osećaj ko sam ja a ko je lik kog igram i nisam znao gde počinje jedno a završava se drugo“, rekao je Grint i dodao da ništa nije bilo strašnije od toga da zamisli život nakon Potera: “Bilo je veoma čudno- čak i moje ime nije zvučalo kao moje ime. Imao sam osećaj kao da sam znao samo jednu stvar da radim: znao sam da glumim Rona.“ Votsonova se složila, klimajući glavom: “Izgledalo je kao da smo radili ekstremnu verziju medotne glume.“ Redklif je dodao: “Svaki deo mog života je vezan za Potera“.

Rupert je završio ovaj razgovor rečima: “Mi smo porodica i uvek ćemo to biti. Iako se ne viđamo stalno, veoma je jaka veza između nas i uvek ćemo biti sastavni deo života jedni drugima.“

Ako vas to ne rasplače, snimak Grinta, Redklifa I Votsonove kako plaču poslednjeg dana snimanja sigurno hoće.

 

Anđela
Anđela radi u Ministarstvu magije, u Odseku za magijske nesreće i katastrofe. Najviše voli da radi na ispravljanju nesreća i donosi mir u svet čarobnjaka i Normalaca. Honorarno radi na Hogvortsu, predaje napitke i uživa u tome da uči decu kako da koriste svoje znanje i umeće da unaprede sebe. U slobodno vreme volontira u Cepidlaki, uživa u šetnji Dijagon alejom i u gledanju kvidiča, iako ne zna da igra :)

    You may also like

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

    More in Hari Poter