Hari Poter

Da li Dž. K. Rouling opet zadirkuje svoje pratioce na Tviteru?

Dž. K. Rouling je poznata po mnogim stvarima. Činjenica da je tako pametna i pažljiva sa svojim tragovima je jedna od njih. Međutim, neki od njenih kompleksnijih i zagonetnijih tragova se nalaze na njenom tviter nalogu. Evo nekih značajnijih tokom godina.

Nagovestila je izlazak Fantastičnih zveri i gde ih pronaći, 2014. godine. Tri godine kasnije je postavila sliku Hermana Stinvika. Ovaj nagoveštaj, koji u sebi sadrži i lobanju, nas je naterao da mislimo da se sprema njen novi rad, pod pseudonimom Robert Galbrajt. U 2018, je slika u zaglavlju njene stranice bila opisana kao „Rio de Ženeiro 1930-ih“. Ponovo smo ostavljeni da razmišljamo da li su Fantastične zveri povezane sa tim, ili je to imalo veze sa Roulinginim političkim mišljenjem u vezi sa rezultatima izbora 2018. u Brazilu?

U sva tri navrata je Dž. K. Rouling ostavila fanove da se pitaju… Izgleda da neće skoro prestati sa svojim zadirkivanjima. Pre nekoliko dana, ona je promenila sliku svog zaglavlja na tviteru, ostavljajući neke od nas sa više pitanja, nego odgovora.

Ovde bi nam koristio Hermionin nivo istraživačkih veština. Nakon pretrage na gugl imidžu, i beskrajnih „otvaranja veze u novoj kartici“, evo šta smo pronašli.

To je set karata za gatanje! Da budemo precizniji, komplet tri karte za gatanje. Pretpostavićemo da je, u ovom slučaju, Dž. K. Rouling bila žrtva nepoštenog rezanja slika na tviter zaglavlju, kao i ostali korisnici ove društvene mreže, pa se ne može sve videti. Ipak, jasno je da je ovo posebna kombinacija karata za gatanje.

Na sredini slike je savitljiv crni skeleton. U svetu gatanja je skeleton ili lobanja veliki zamen smrti. Sa druge strane, smrt ne znači uvek da će neka osoba bukvalno umreti. Može predsavljati kraj nečega, na primer putovanja, veze ili plana.

Sa leve strane smrti se nalazi mač, u ovom slučaju as mačeva. Jedna od glavnih karakteristika slike sa njenog tviter naloga je to što je slika prikazana naopačke. Karta koja se prikazuje naopačke se interpretira kao da se njen uticaj udaljava od čitaoca, odnosno odlazi napolje. U ovom slučaju, obrnuti as mačeva se interpretira kao da čitaocu nije dozvoljeno da vidi nešto važno.

Konačno, slika sa desne strane karte smrti je ljubav. Zbog čega ovaj set karata predstavlja ljubav u formi ribe i fontane nije sasvim jasno. Obično se karta ljubavi, takođe poznata i pod nazivom ljubavnici, predstavlja kao dvoje ljudi. Osim toga, karta ljubavi je objašnjena sama po sebi.

Kada smo objasnili samu sliku, potrebno je otkriti i značenje iza nje.  Moramo se zapitati da li je ona povezana sa novom adaptacijom Fantastičnih zveri? Ljubav, smrt i previđanje nečega od velike važnosti mogu biti povezani sa novim filmom Fantastičnih zveri. Ipak, svet nikada neće znati šta se događa u umu Dž. K. Rouling.

Izvor: http://www.mugglenet.com/2019/11/is-j-k-rowling-teasing-twitter-again/?fbclid=IwAR375HLd8JUvFO3h4bmN23hqeRSE-Wu5kYvieFZHQ32YtZILbggSZw-xaeQ

Stefan
Stefan je istoričar magije, koji se bavi istraživanjima odnosa Normalaca i čarobnjaka kroz istoriju, sa posebnim fokusom na modernu istoriju (od kraja XV veka) i savremeno doba. Pored istorije, zanimaju ga i druge nauke, jer želi da što bolje razume kako svet funkcioniše. Zanima ga i sport, a bavi se čarobnjačkim šahom i njegovom promocijom. Pored toga, voli da kuva, putuje, uči nove stvari i isprobava neobična jela. U slobodno vreme čita i bavi se kreativnim pisanjem. Isticao se pomoganjem vešticama i čarobnjacima, kao i Normalcima i Porugama. Ponosi se činjenicom da mu je Revenklo bila kuća na Hogvortsu, gde se istakao detaljnim i predanim radom.

    You may also like

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

    More in Hari Poter