Hari Poter

Metju Luis podelio sa fanovima predivnu priču o Alanu Rikmanu

Zvezda Hari Potera Matju Luis, koji je u seriji glumio Nevila Longbotoma, podelio je jednu lepu priču o glumcu Alanu Rikmanu.

Od 2001. do 2011. godine, glumac je odrastao na ekranu kao Grifindorov učenik u svih osam adaptacija poznatih knjiga. Njegov nezaboravni lik posebno se pokazao u petom filmu, Hari Poter i Red feniksa, dok je prikazao u njegovu prošlost. Do velikog finala serijala, Hari Poter i relikvije smrti deo II, Longbotom je stekao status heroja uništavajući konačni Voldemorov horkruks: njegovu zmiju Nagini.

U svojoj post-poterovoj karijeri, Luis se pridružio grupi kolega koji nisu bili preterano srećni zbog situacije u kojoj su se našli. Publika ih je kategorizovala kao likove Hari Potera. Rekao je da, iako je zahvalan na Hari Poteru, ne može se pomiriti sa činjenicom da je viđen samo kao Nevil Longbotom. Ponavljajući slične izjave Danijela Redklifa i Ruperta Grinta, Luis je rekao da je razočaravajuće biti viđen kao lik kojeg nije igrao više od decenije. Uprkos tome, sa sezonskim glumcem poput Rikmana kao kolegom lako je zamisliti mladog glumca koji traži smernice u svojoj karijeri ali Luis otkriva kako je zamalo propustio svoju priliku.

Tokom intervjua u podkastu Inside of You sa Majklom Rozenbauom, Luis se setio da je imao iskren razgovor sa Rikmanom. Nakon što je bio previše stidljiv da bi razgovarao sa ovim velikim glumcem, Luis je rekao da je konačno skupio hrabrost na Rikmanov poslednji dan snimanja. Rekao je domaćinu Rozenbaumu:

„Otišao sam do njegove prikolice. I samo sam mu rekao: ‘Hej, znam da Vam je poslednji dan i samo sam hteo da kažem da je ovo neverovatno, to što sam toliko dugo radio sa Vama. Znam da nismo mnogo razgovarali, samo sam hteo da kažem da je je to bilo zbog toga što sam ja bio prestravljen ali Vi ste bili neverovatni … Hvala Vam što ste mi dozvolili da radim s vama 10 godina i nikada niste vikali na mene i što sve nas tretirali kao sebi ravnima . ‘ A on je bio kao: ‘Uđi’; stavio je čajnik, popili smo šolju čaja i ćaskali o tome šta ću da radim u svojoj karijeri i šta mi je preporučio “

Luis se rado seća, otkrivajući da od tada tako nikada nije postupio sa drugim glumcem. Nakon njihovog komplikovanog odnosa nastavnika i učenika na ekranu, dirljivo je saznati da je Rikman bio tako neverovatan vođa van ekrana. Luisova priča se uklapa u ukupnu reputaciju koju je Rikman ostavio. Uprkos njegovom tamnom prikazu Snejpa dok su kamere snimale, dobitnik Zlatnog globusa bio je poznat po svom ljubaznom držanju, posebno sa decom.

Čak je i sam Hari Poter u stvarnom životu, Danijel Redklif, hvaliio Rikmana. Redklif i Rikman su bili prijatelji, a poslednjeg dana je dečaku poklonio kopiju Lovca u žitu. Ranije je rekao da je provođenje vremena sa istaknutim talentom u tako formativnom dobu bilo presudno za njegovo odrastanje. Još jedno zapaženo svedočenje među mnogim bio je Tom Felton (Drako), koji je imao dovoljno sreće da sa Rikmanom, kojeg od milja naziva herojem, podeli mnoštvo razgovora koji mu menjaju život. Na kraju, Rikman je kroz svoj život ilustrovao istinsku magiju: dobrotu.

Smiljana
Smiljana je učenica pete godine, na razmeni iz škole Mahutokoro, iz Japana. Voli da proučava nove čini i napitke. Na časovima uvek nešto zapitkuje. U slobodno vreme istražuje zabranjene hodnike Hogvortsa (vešta je sa činima prerušavanja pa je retko uhvate). Vodi dnevnik od prvog dana škole i planira da ga objavi. Voli da kuva pa se često šunja po kuhinji. Ima ljubimca slepog miša koje se zove Senka.

    You may also like

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

    More in Hari Poter