Hari Poter

Devet stvari u svetu magije koje mogu da se promene

Kroz sam serijal, čarobnjački svet nije baš imao sreće sa ministrom magije. Od Fadža i njegovog poricanja da se Voldemor vratio, preko Pija Glupsija koji nije bio ništa više do marioneta koju su Smrtožderi postavili u Ministarstvo magije,  čarobnjački svet se zaista mučio sa svojim liderima. Predstavljavamo vam devet stvari koje bi mogle da se promene u čarobnjačkom svetu kako bismo ga učinili sigurnijim ali i boljim mestom.

1. Dopustiti Hagridu da završi školovanje na Hogvortsu. Na kraju krajeva, on nije ni bio taj koji je ubio Jecajuću Mirtu. Zbog čega onda da dopustimo da pati zbog zločina koji nije ni počinio. ( Takođe bismo snabdeli Hogvorts dodatnim stolicama koje će biti potrebne kada on bude pohađao časove.)

2. Kvidič bi trebao da bude pravičnija igra. Ukoliko jedan Tragač može da ima Vatrenu strelu, a ostali koriste Čistačice, onda je očigledno da prednost postoji na strani igrača koji koristi Vatrenu strelu. Kako bi se postigla pravičnija igra, svi igrači bi trebali da imaju metle iste izrade kako bi se igra zasnivala isključivo na veštini, a ne na tome ko ima bolju metlu.

3. Artur Vizli bi trebao da dobije povišicu. Kada uzmemo u obzir njegov rad koji je uložio pomažući Normalcima, kao i angažovanje u Redu Feniksa dolazimo do zaključka da je Artur Vizli heroj. Jednostavno bi trebao da dobije povišicu s obzirom na to da je zaslužuje.

4. Uprkos činjenici da je pomogao Mračnom gospodaru prilikom njegov povratka, kao i tome da je odgovoran za tragediju zbog koje je uhapšen Sirijus Blek, Piter Petigru još uvek je nosilac nagrade Red Merlina – Prva Klasa. Ovo deluje jako nepravično, zbog čega mu se nagrada mora momentalno oduzeti.

5. Engleski jezik i matematika bi trebali da budu obavezni predmeti na Hogvortsu. Nema smisla da znate da bacate činiti ukoliko ne znate da pišete.

6. Kada je reč o samom Hogvortsu, on bi trebao da postane sigurniji, jer ćete se složiti da baš i nije reč o najsigurnijem mestu. Od stepenica koje deluju da bi mogle da prouzrokuju ozbiljne povrede nekom jadnom učeniku koji bi se spotakao i pao, preko ekscentričnih profesora Odbrane od mračnih veština, pravo je čudo što su mnogi učenici uopšte preživeli Hogvorts.

7. Postaviti prerušenog čarobnjaka na Kings Kros koji bi pomagao učenicima rođenim u normalskim porodicama da lakše dospeju do Platforme 9¾. Ovo ne samo da bi bilo korisno učenicima koji moraju sami da se ukrcaju na voz, nego bi i sprečilo pojedine studente da ilegalno upotrebe leteći automobil kako bi dospeli do Hogvortsa.

8. Mito ne bi trebalo da se uzima – čak ni od jedne „dobro poznate“ čarobnjačke porodice, pa čak ni da ponude svo zlato čarobnjačkog sveta.

9. Vukodlaci bi trebali da dobiju jednaka prava i trebao bi im se obezbediti jedić (biljka iz porodice ljutića) koji bi im pomogao tokom punog meseca, zbog toga što zaista zaslužuju bolji tretman od sadašnjeg.

Sonja
Sonja radi u Ministarstvu magije, u Odseku za primenu magijskih zakona. Nakon uspešno položenih N.E.W.T. vežbi i završenog trogodišnjeg treninga Sonja je postala Auror i tako ostvarila svoju dugogodišnju želju da štiti čarobnjački svet od mračne magije i mračnih čarobnjaka. Sonja obožava da čita, a omiljene knjige su joj Vodič kroz srednjovekovno čarobnjaštvo i Kletve i kontrakletve. Slobodno vreme obožava da provodi u svom vrtu gde gaji madragore i zubate geranijume. Ima kućnog ljubimca - sovu Agatu.

    You may also like

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

    More in Hari Poter