Fantastične zveriHari Poter

Fantastične zveri: 10 stvari koje bi trebalo da se dese kako bi se spasila Hari Poter franšiza (1. deo)

Franšiza Fantastične Zveri je potonula i kritički i finansijski zahvaljujući poslednjem filmu. Dok je Hari Poter franšiza održala kvalitet kroz filmove, poslednje ostvarenje Fantastičnih zveri je ostavilo dosta toga nedorečenog.

Od prvog prikazivanja, mnogi scenaristi su pokušavali da shvate zašto je film doživeo neuspeh i kako to popraviti u budućnosti. Predviđeno je da franšiza doživi još 3 filma. A kako oni mogu garantovati da će oni biti mnogo uspešniji u odnosu na poslednji? Evo 10 načina na koje je moguće spasiti franšizu Fantastične Zveri, smeštenu u čarobnjački svet Hari Potera.

10/10 – VIŠE NJUTA

Njut se apsolutno istakao u prvom delu Fantastičnih Zveri. On je bio istinski drugačiji tip glavnog lika u ovakvoj vrsti filma i time je zaista privukao publiku. Bio je srdačan, strpljiv i brižan i nije pribegavao nasilju kad se za to ukaže prilika.

Drugi film u serijalu je bio toliko prenatrpan da Njut nije dobio ni približno onoliko prostora koliko je zaslužio. Ukoliko žele da serijal uspe, neophodno je da se snažno oslone na Njuta i način na koji ga Edi Redmejn tumači.

9/10 – FOKUS NA ZVERIMA

Naziv serijala treba da ukazuje na to da je fokus priče na magičnim stvorenjima o kojima Njut brine. To je bila jedna od prednosti prvog filma. Ipak, kako su filmovi napredovali dalje, tako su se i tvorci odmakli od svega što ih je činilo sjajnim.

Neophodno je stvorenja vratiti u potpunosti. Ona treba da budu pokretački faktor filma jer publika voli ova stvorenja i sve što su ona doprinela priči. To je ono što ovaj film čini drugačijim od klasičnih Hari Poter filmova.

8/10 – MANJE FILMOVA

Hari Poter serijal  je imao olakšicu jer prati knjige. S toga, bilo je izuzetno jasno u kom će se pravcu kretati. Na žalost, film Fantastične Zveri je zasnovan na scenariju koji Dž. K. Rouling piše u hodu. Što znači da ovde ima vrlo malo jasne zamisli.

Drugi film je nagovestio čarobnjački rat. Izgleda kao da će proći večnost da se stigne do te tačke, ukoliko to bude u poslednjem filmu u serijalu. Verujemo da će doći do poboljšanja, ukoliko ovo ostane trilogija, pre nego serijal od 5 filmova.

7/10 – DRUGI REŽISER

Dejvid Jejts je fantastičan režiser i tu nema poricanja. On stoji iza nekih od najboljih Hari Poter filmova i bio je ruka vodilja kroz ovu novu čarobnjačku franšizu. Iako njegov talenat ne može biti osporen, možda je vreme za osveženje.

Imamo svu veru u Jejtsovo vođstvo, ali možda je napokon vreme da se franšiza prepusti nekom drugom. Nekada, promena režisera može dodati nove elemente, na koje Jejts možda nikada nije ni pomislio, i serijal može povesti u drugom, poželjnijem, pravcu.

6/10 – ISTRAŽIVANJE HOGVORTSA

Hogvorts  je imao trijumfalni povratak u prethodnom filmu i publika je bila oduševljena. To je jedan od akcenata filma, iako blago odvlači pažnju od dešavanja. Postoji način da se Hogvorts istraži na novi način, bez da remeti priču.

Ukoliko novi film uspe da preplete elemente zveri sa Hogvortsom, možda kroz neku vrstu zarazer sa kojom Njut treba da se izbori, to bi osvežilo priču a mi bi mogli naučiti nešto novo o školi čarobnjaštva.

You may also like

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *