Hari PoterTema

Kojim normalskim poslovima bi se profesori sa Hogvortsa bavili? (1. deo)

Hogvorts ima neke sjajne profesore koji su svoj život posvetili đacima, ali da li bi se magično iskustvo moglo preneti i u naš svet? Kakve bi poslove obavljali ovi čarobnjaci  da nisu dobili posao u najprestižnijoj magičnoj školi? Šta kada bismo ih izvukli direktno iz njihovog sveta i naterali da nađu normalske poslove? Neki bi našli baš one poslove koje očekujete, a neki bi možda vodili sasvim drugačiji život od onog magičnog.

10. Profesor Lupin – Profesor

Lupin se na mestu profesora odbrane od mračnih veština nije dugo zadržao. Nakon što su svi saznali za njegov problem pri pojavi punog meseca sam je odlučio da napusti Hogvorts i izbegne konflikt sa profesorima, đacima i njihovim roditeljima.  Mi mislimo da to baš nije fer i da je on jedan od najkompetentnijih profesora za ovaj predmet. Lupin zaslužuje šansu da oblikuje umove mladih studenata jer bi u tome bio sigurno fenomenalan i zbog toga bi on svoje talente mogao da korisi i u stvarnom svetu gde koliko znamo vukodlaci ne postoje.

9. Profesorka Trilejni – Nezavisni velnes konsultant

Profesorka Trilejni bi sigurno držala malu radnju u popularnom delu grada gde biste mogli da kupite esencijalna ulja, razne kristale, a usput i dobijete savet kako da se oslobodite negativne energije koja vam sabotira trenutnu vezu. Na ulazu bi čak mogao stajati i naslov „zakažite svoj termin za gledanje u karte“. Profesorka Trilejni nije opisana kao prevarant u knjigama ali ne možemo reći da su njena proročanstva baš uvek tačna i da ona sama veruje u njih.  To je svakako ne bi sprečilo da vam u normalskom svetu proda sve svoje proizvode i usluge.

8. Profesor Lokhart – Lovac na duhove

Lokharta zamišljamo kao frontmena online emisije koja se bavi hvatanjem duhova. On već u knjigama  koristi svoju harizmu i sposobnost pripovedanja neverovatnih priča pa smo to samo prebacili u malo modernije vreme prilagođeno Normalcima. Naravno Lokhart ne veruje u duhove ali to vam sigunro ne bi pokazao, a čak bi i najveće skeptike uspeo da ubedi da se baš njihova kuća nalazi na ukletom zemljištu. Naravno svaka epizoda emisije bi se završila pronalaskom neospornih dokaza o prisustvu paranormalnih sila.

7. Profesorka Mladica – Baštovanka

Ovo već nije nikakvo iznenađenje jer samo njeno ime već dovoljno govori o tome da joj je oduvek bilo suđeno da se bavi baštovanstvom. Ona bi verovatno držala nezavisnu organsku farmu voća i povrća i na pijaci prodavala najveće plodove paradajza koje ste ikada videli. Kada se radi o biljkama ona zna tačno šta radi, a takođe se ne plaši ni da eksperimentiše sa hibridima. Žena koja može dobro da se snađe sa Mandragorama verovatno bi mogla da ukrsti najrazličitije vrste biljaka.

6. Madam Bućkuriš – Fudbalski trener

Madam Bućkuriš ima ludačku takmičarsku energiju. Mislimo da ona ne bi trenirala samo dečije timove već uterala disciplinu i najnemirnijim igračima i odvela ih u prvu ligu. Sigurni smo da ona ne bi trpela ni najmanje nepoštovanje od strane svojih igrača i da bi ih čak naučila da na neki način komuniciraju sa loptom i izmisle potpuno novu strategiju.

KRAJ PRVOG DELA – klikni OVDE za drugi deo ovog teksta.

Jelena
Jelena je po struci magizoolog i ekolog, a trenutno radi pri Ministarstvu magije u odseku za odnose sa Normalcima. U slobodno vreme voli da se prebacuje na razna mesta na planeti i da upoznaje nova mesta i običaje. Pripada Grifindor kući i veliki je fan kvidiča. Najviše uživa u zimskim praznicima, kada sa prijateljima i porodicom posećuje Hogsmid i uživa u Krem pivu. Uživa u kreativnom radu i voli da uči nove stvari.

    You may also like

    1 Comment

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

    More in Hari Poter