Hari PoterTema

Kojim normalskim poslovima bi se profesori sa Hogvortsa bavili? (2. deo)

Prvi deo je dostupan OVDE.

6. Hagrid – Hranitelj opasnih životinja u Zoološkom vrtu

Čak i da je Hagrid Normalac ništa ne bi moglo da umanji njegovu ljubav prema opasnim životinjama. Zato mislimo da za njega ne postoji bolje mesto za rad od Zoološkog vrta, gde bi mogao da ispuni svoj životni poziv. Naravno u normalskim zoo vrtovima nema zmajeva ili hipogrifa ali smo sigurni da bi mu se briga o lavovima i slonovima jednako svidela. Hagrid bi bio odličan u ovom poslu  zato što sa entuzijazmom obavlja svoje obaveze i uložio bi mnogo truda ne bi li životinjama omogućio što bolju sredinu za život.

7. Ludooki Ćudljivko – Voditelj na ilegalnoj radio stanici

Ludooki Ćudljivko definitivno ima neka svoja specifična mišljenja o stanju u svetu. Možda nisu sva zasnovana na stvarnim činjenicama ali on svakako veruje u njih. Nije baš obožavalac sadašnjeg društva i načina na koje ono funkcioniše a ima li boljeg načina za dosezanje do neobaveštenih narodnih masa nego preko njegove lične ilegalne radio stanice na kojoj bi mogao da priča o teorijama zavere i raznim tajnim planovima. Ako se uključite na pravu frekvenciju saznaćete sve o tome kako da se pripremite u slučaju vanzemaljskog napada na zemlju.

8. Profesor Snejp – Kuvar

Najlakša opcija za njegovo zanimanje bila bi svakako hemičar pošto je to veoma precizna nauka. Ali ako se dobro sećate Snejp uglavnom nije pratio recepte već je dosta improvizovao dodavajući sastojke tamo gde je on mislio da treba na osnovu svog instinkta. Sve to nama zvuči baš kao i kuvanje. Čini nam se da bi on u normalskom svetu bio neko ko je godine proveo u školi kuvanja i na kraju došao na neku veoma avangardnu ideju o načinu spremanja hrane. On i ovako uvek insistira na tome da niko ne razume njegovu genijalnost pa bi vam verovatno probio uvo pričajući o superiornosti francuskih majstora kuhinje.

9. Profesorka Mekgonagal – Uzgajivač takmičarskih mačaka

Profesorka Mekgonagal je isto jedna od najboljih profesora i moguće je da je jedan deo svog normalskog života i provela predavajući. Ali sada kad je u penziji konačno može da se posveti svojoj pravoj strasti, odgajanju rasnih mačaka koje pobeđuju na takmičenjima. Svako ko je spreman da potroši energiju da bi registrovao sebe kao mačku animagusa mora da veoma voli mačke. Mislimo da bi ona bila više nego zadovoljna negujući ova čupava stvorenja i sigurni smo da bi sve te mace dolazile kući sa trofejima jer je Mekgonagalova dobra u svemu što radi.

10. Profesor Dambldor – Vojni general

Dambldor je u ovom scenariju vojni general. Nismo sigurni da li se i u kojim ratovima borio, ali znajući njega bio je na poziciji koja zahteva obavljanje ne baš tako lakih poslova. U svojoj srži Dambldor je osoba koja je spremna da za veće dobro žrtvuje neke ljude i drži u rukama konce tuđih života. Da li bi se to u normalnskom svetu pokazalo kao dobro ili loše ne znamo ali činjenica je da neke stvari koje prolaze nesmetano u čarobnjačkom svetu možda ne bi tako dobro prošle u našem.

Jelena
Jelena je po struci magizoolog i ekolog, a trenutno radi pri Ministarstvu magije u odseku za odnose sa Normalcima. U slobodno vreme voli da se prebacuje na razna mesta na planeti i da upoznaje nova mesta i običaje. Pripada Grifindor kući i veliki je fan kvidiča. Najviše uživa u zimskim praznicima, kada sa prijateljima i porodicom posećuje Hogsmid i uživa u Krem pivu. Uživa u kreativnom radu i voli da uči nove stvari.

    You may also like

    1 Comment

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

    More in Hari Poter