Hari Poter

Koja čin odgovara tvojoj ličnosti?

Ukoliko ste nespretni, možda je vaša odgovarajuća čin Episki? Ili Opustoši (Scourgify), ukoliko ste opsednuti čišćenjem? Ukoliko ne želite da ustajete iz kreveta kada se udobno smestite – Aćio (Prizivajuća čin) je prava za vas. U nastavku teksta otkrijte koje bi čini olakšale vaš život.

 • Ukoliko ste opsednuti čistoćom, vaša čin je Opustoši (Scourgify) :

Sudopera je puna neopranih sudova… Odeća je razbacana po podu… Paučina visi sa zidova, čekajući da je neko sakupi… Ukoliko je horor priča zbog koje vas obliva hladan znoj – čin koja će olakšati vaš život je Opustoši. Ova čin je veoma korisna ukoliko je neophodno da sve oko vas bude čisto da biste mogli da funkcionišete. Prašina i prljavština jednim jedinim pokretom štapića postaju prošlost. Za razliku od Tonks, koja nikada nije navikla na korišćenje magije za čišćenje kuće, verujemo da bi pravi perfekcionista ovu čin savladao bez problema.

 • Ukoliko volite nestašluke, vaša čin je Vingardium Leviosa (Lebdeća čin) :

Ako su vaši idoli Fred i Džordž Vizli i obožavate različite smicalice, u tome vam može pomoći čin Vingardium Leviosa. Zamislite kako primenjujete ovu čin sakriveni iza vrata, dok vaši prijatelji iznenađeno posmatraju šolje toplog napitka koje lebde u vazduhu. Ili zbunjena lica vaših roditelja koji posežu za novinama a one se iznenada nađu iznad njihovih glava. Jednostavnim zamahom štapića otkrićete mnoštvo mogućnosti za zbijanje šala. I upamtite – morate reći Levi-O-sa, nikako Levio-SA!

 • Ukoliko obožavate izležavanje, vaša čin je Aćio (Prizivajuća čin) :

Ne postoji ništa bolje od činjenice da se možete udobno smestiti na sofi i uz omiljene grickalice započeti filmski maraton – i sve to bez ustajanja satima. Sa druge strane, ne postoji ništa gore od činjenice da ste zaboravili daljinski na stočiću i da morate ustati da biste otišli po njega, ili da vam je na polovini filma nestalo grickalica. Zahvaljući Prizivajućoj čini neće biti ovih problema. Nećete morati da menjate svoj omiljeni položaj kako biste uzeli nešto iz susedne prostorije. Dovoljno je da se udobno smestite i uz pomoć svog štapića prizovete predmet koji vam je neophodan.

 • Ukoliko često lomite različite stvari, vaša čin je Reparo (Čin koja popravlja stvari) :

Ukoliko se često dešava da nakon korišćenja određenih predmeta oni bivaju polomljeni, neophodno je primeniti ovu čin kako biste popravili ono čemu je popravka neophodna. Bilo da je to vaša omiljena šolja, knjiga ili nameštaj – jednostavnim zamahom štapića rešićete svoj problem! Verujemo da bi i Normalci bili oduševljeni ovom čini, budući da bi im ona olakšala sve kućne popravke.

 • Ukoliko često sebe dovodite u neprijatne situacije, vaša čin je Obliviate (Čin za brisanje sećanja) :

Da li ponekad zaboravite da razmislite pre nego što izgovorite? Da li se na svakih pet minuta zacrvenite dok ste u društvu? U tom slučaju, čin koja će vam olakšati život je čin za brisanje sećanja – Obliviate.  Ne morate više brinuti o tome šta će ljudi misliti o vama. Ne morate se buditi u toku noći i iznova preispitivati ono što ste u toku dana izgovorili. Ukoliko budete primenili Obliviate čin, vaši neprijatni momenti će postati prošlost.

 • Ukoliko ste pomalo nespretni, vaša čin je Episki :

Ponekad (i sigurni smo da bi se Nevil Longbotom složio) je veoma teško jednostavno hodati, bez udaranja u nameštaj i saplitanja ili držati predmet u rukama a da ga ne ispustite preko sopstvenih stopala. Ako ste nespretni, znate koliko modrica i posekotina nastaje u ovakvim situacijama. U tom slučaju, ne postoji čin koja bi vam mogla više koristiti od čini Episki. Bez obzira da li ste pali prelazeći preko leda ili se sapleli prilikom opuštene šetnje – znaćete kako da popravite stvar i izlečite svoju povredu ovom jednostavnom čini.

Kristina
Kristina radi u Ministarstvu magije, u Odseku za sprovođenje magijskih zakona kao Auror i  predaje Odbranu od mračnih veština na Hogvortsu. Svoje slobodno vreme najčešće provodi uz knjigu i šolju čaja, slušajući Celestinu Vorbek. Poslednjih godina se zalaže za apsolutnu zabranu spravljanja i upotrebe ljubavnog napitka i radi na smišljanju čini koja će moći da otkrije njegovo prisustvo u hrani ili piću.

  You may also like

  Leave a reply

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

  More in Hari Poter