Hari PoterNovostiProbušeni kotao

Nove informacije o čarobnjacima ne prestaju da iznenađuju!

Pottermore Logo

Hari Poter fanovi su gotovo nezaustavljivi kada je priliv novih informacija o svetu Harija Potera u pitanju. Svakodnevno se stvaraju različite teorije, diskutuju se već znane informacije i sa nestrpljenjem iščekuju nove. Ne možemo reći da nismo bili u blagom čudu kada smo naišli na tvit na zvaničnom Pottermore Tviter profilu. Ukoliko niste toliko upućeni, Pottermore je platforma za različite, interaktivne aktivnosti i svakodnevne informacije iz Hari Poter sveta i svega što ima veze sa istim.

Međutim, ponekad i informacije koje dobijamo od same Dž. K. Rouling (J.K.Rowling) mogu biti, pa, u najmanju ruku, čudne. Naime, zvanični Tviter nalog platforme Pottermore je, u susret #NationalTriviaDay, objavio informaciju o tome kako su čarobnjaci imali običaj da koriste toalete na Hogvartsu. Pogledajte i sami.

Ovo je, razume se, pokrenulo lavinu pitanja i komentara u vezi sa različitim stvarima.

Mnogi su se komentarisali Odaju tajni i pitali se kada je ona zapravo sagrađena, budući da, pre 19. veka, kupatila u Hogvartsu nisu postojala, kako tvit navodi. Međutim, Pottermore se tu ogradio time što su naveli da je do Odaje Tajni, pre kupatila Jecajuće Mirte, vodila zapečaćena i zaključana vrata u podu i gomila magičnih tunela. Više o tome i o samoj Odaji tajni možete naći ovde.

Da li je Pottermore ipak malo preterao kada je deljenje ovakve informacije u pitanju i da li je ova informacija ipak previše, čak i za one najvatrenije fanove Harija Potera? Informacija je svakako interesantna, ali je njena relevantnost dovedena u pitanje. Šta će se dalje dešavati, i kakve ćemo nove informacije dobijati, ostaje da saznamo.

Kristina
Kristina radi za Dnevni prorok. Njen rad se sastoji iz toga da čarobnjake i veštice koji su završili školovanje drži u toku sa svetskim dešavanjima po pitanju magijskog života i na taj način im omogući svakodnevno, neformalno obrazovanje – a to znači putovanje po svetu, susretanje sa različitim čarobnjacima i vešticama, i razmena iskustava sa njima! Često boravi i u Hogvortsu, koji je pohađala u kući Revenklo, što je i dovelo do želje da druge oplemeni znanjem. Obožava duuuge šetnje Dijagon-alejom i Hogsmidom.

    You may also like

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

    More in Hari Poter