Fantastične zveriPriče

Devet najstrašnijih stvorenja koje srećemo u Fantastičnim zverima

Čarobnjački svet je pun stvorenja koja ne možemo, a da ne smatramo prilično zastrašujućim – bilo da su to Kelpije koje će vas odvući pod vodu ili Matagoti koji nisu plašljive mačke kao što izgledaju. Podsećamo se nekih od najstrašnijih stvorenja koje vidimo u Fantastičnim zverima…

Nema sumnje da Njut Skamander ima pravi dar za povezivanje sa svim vrstama magičnih stvorenja. On može učiniti da najsvirepija zver izgleda bezopasno kao mače. Međutim, to ne bi trebalo da vas uljuljka u lažni osećaj sigurnosti. Ove fantastične zveri su zadivljujuće, zastrašujuće i mogu da izazovu ozbiljnu štetu – i uvek ih treba tretirati sa poštovanjem i strahom koji zaslužuju.

Okamov

Kada smo prvi put sreli bebu Okamova u Fantastičnim zverima, bili su sićušni i prilično slatki – sa svojom prelepom bojom, krilima i gracioznim zmijolikim oblicima. Međutim, nemojte se zavaravati, ovi mališani su prilično agresivni – posebno kada je u pitanju odbrana jaja (čije su ljuske od najčistijeg srebra). Oni su takođe horanaptikični – što znači da se smanjuju ili rastu kako bi se uklopili u prostor. Što smo ubrzo saznali, kada je jedan pobegao i našao se na tavanu i narastao do prilično ogromne veličine. Bez obzira šta neko (Njut) kaže, stajati pored onoga što izgleda kao džinovska, krilata zmija sigurno će biti prilično alarmantno.

 

Zouvu

Ne bi bilo ništa drugo nego prestrašno sresti jedno od ovih masivnih, moćnih i brzih stvorenja u divljini. Ne samo da liče na lavove sa svojim hrapavim grivama, već su i veličine slona, sa repom dužine pitona. Njihovi očnjaci se izvijaju iz usta, a njihova rika će vas naterati da iskočite iz kože. Da li smo spomenuli da su brzi? Oni mogu da pređu do 1000 milja dnevno – tako da ne biste imali šanse da ih prestignete. Zouvu kojeg smo sreli u Zločini Grindelvalda držali su u zarobljeništvu u cirkusu Arcanus, gde su s njim užasno postupali. Nije ni čudo što je bio ljut i udarao prolaznike. Srećom, Njut je bio pri ruci i uspeo je da uvuče ovu veličanstvenu životinju u sigurnost svog kofera… sa ništa više od male ptice igračke na štapu i konopcu.

 

Raznosorog

Dok se činilo da se Raznosorog u Fantastičnim zverima zaista dopao Džejkobu, generalno su prilično opasni… i zastrašujući. Ove velike, sive zveri su poreklom iz Afrike i iz daljine podsećaju na nosoroga. Oni ne napadaju osim ako nisu isprovocirani, ali kada to urade rezultati su obično katastrofalni. Najstrašnija stvar kod Raznosoroga je definitivno rog na prednjoj strani njihove glave. Te stvari mogu probiti bilo šta – od kože do metala. Oni takođe sadrže smrtonosnu tečnost koja će prouzrokovati da sve što se ubrizga sa njom eksplodira! U stvari, razlog što je broj Raznosoroga tako nizak je taj što tokom sezone parenja mužjaci koji se međusobno takmiče često eksplodiraju jedan drugog…    

 

Kapaj

U Zločinima Grindelvalda naišli smo na ovog japanskog vodenog demona u ničemu drugom nego u užasnom cirkusu Arcanus. Kada ih ne drže u zatočeništvu, možete naći Kapaje kako žive u plitkim barama i rekama. Za ove čudne zveri se kaže da liče na majmune koji su prekriveni ribljim krljuštima nego krznom. Osim što izgledaju jezivo, vole da se hrane ljudskom krvlju. Međutim, možete sprečiti kapaja da vam popije krv jednim jednostavnim trikom. Jednostavno urežite svoje ime u krastavac i bacite ga demonu. Biće ubeđen da vam ne naudi. Da, tako je, vaš život bi mogao biti spašen zahvaljujući skromnom povrću…

Matagot

Ove male mačke, koje se motaju oko francuskog Ministarstva magije, mogu izgledati slatke… ali izgled može da vara. Kada su isprovocirani, ovi duhovni familijari pretvaraju se od poslušnih kućnih mačaka u velike preteće divlje mačke. Sa svojim oštrim zubima i kandžama su opasni. Ako to nije bilo dovoljno loše, kada se promene, oni se takođe množe – brzo se možete naći okruženi divljim mačkama koje su spremne da napadnu. Dakle, gazite pažljivo i pokušajte da ne dođete na pogrešnu stranu ovih stvorenja… rezultati neće biti lepi (kao što su Njut i Tina ubrzo saznali).

 

Kelpi

Iako se čini da Njut ima kontrolu nad Kelpijima koji žive u njegovom koferu, oni su obično smrtonosni. Kelpi su britanski i irski vodeni demoni. Mogu imati različite oblike, ali imaju tendenciju da favorizuju formu konja sa grivom napravljenom od šipražja. Oni prevare nesuđene žrtve da im se popnu na leđa, a zatim ih odvuku na dno njihove reke ili jezera – gde ih pojedu. Iznutrice njihovog plena tada isplivaju na površinu (što zvuči kao nešto pravo iz horor filma). Iako se mogu kontrolisati ako im se stavi uzdu preko glave pomoću čini za postavljanje… ne bismo rizikovali jer bismo želeli da zadržimo svoju unutrašnjost tamo gde im je mesto.

 

Kidišuće zlo

Ime zaista sve govori. Kada lete, oni podsećaju na džinovske gmizavce u obliku leptira sa šiljastim, skeletnim krilima. Kada ne klize kroz vazduh, skupljaju se u zelenu, bodljikavu čauru. Oh, oni takođe vole da isisaju mozak, cementirajući svoje mesto na našoj listi najstrašnijih zveri. Ali da budemo pošteni, Njutov je pomogao da se Tina spase iz, tako da verovatno nisu svi loši.

 

Graborog

Džejkob je bio u pravu što je vrisnuo kada je prvi put ugledao Njutove graboroge (iako su se njegovi opet dobro ponašali). Oni su izuzetno agresivna stvorenja koja je teško obučiti. Takođe su prilično neprivlačne zveri – velike i sivkasto ljubičaste, sa grbavim leđima i dva veoma duga, veoma oštra roga. Njihova koža je čvršća od zmajeve i sposobne su da odbiju većinu čini… pa srećno pokušavajući da zaustavite onu koja vas ima na vidiku.

 

Nundu

Konačno, imamo verovatno najopasniju zver u svetu čarobnjaka, Nundu… i naravno Njut ima jednu. Ove džinovske mačke imaju ozbiljan zadah – ne stvarno – njihov dah može izazvati bolest koja je dovoljno zarazna da zbriše celo selo. Ako bi vam se neko prikrao, ​​bilo bi kasno, oni se kreću nečujno i čak ni najdarovitija veštica ili čarobnjak ne bi mogli sami da se izbore sa njima. Za to bi bilo potrebno najmanje sto – ako to nije zastrašujuće magično stvorenje, ne znamo šta jeste.

 

Smiljana
Smiljana je učenica pete godine, na razmeni iz škole Mahutokoro, iz Japana. Voli da proučava nove čini i napitke. Na časovima uvek nešto zapitkuje. U slobodno vreme istražuje zabranjene hodnike Hogvortsa (vešta je sa činima prerušavanja pa je retko uhvate). Vodi dnevnik od prvog dana škole i planira da ga objavi. Voli da kuva pa se često šunja po kuhinji. Ima ljubimca slepog miša koje se zove Senka.

    You may also like

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *