Hari Poter

Harijevi najbolji letnji momenti u Jazbini

Ništa nije bilo dobro kao leto u Jazbini. Sa dobrim društvom, odličnom hranom i malo Kvidiča, Hari je često tamo bio najsrećniji. Hajde da se podsetimo nekih od njegovih najboljih momenata koje je tamo proveo.

Kada je Hari prvi put došao u Jazbinu

Moramo početi sa trenutkom kada je Hari video trošnu ali „brilijantnu“ kuću njegovog najboljeg druga po prvi put. Nakon što je provodio letnje dane zaključan u ostavi u prigradskom zatvoru u Šimširovoj ulici broj 4, biti  prebačen u magičan dom mora da je kao ostvarenje sna. Za Harija i ovaj nekadašnji svinjac, bila je to ljubav na prvi pogled i ubrzo je ta kuća postala njegov drugi dom.

Fredov i Džordžov šou sa “Filibaster“ vatrometom

Harijeva prvobitna ljubav prema Jazbini je samo još više porasla nakon što je tamo proveo letnji raspust. U stvari, rekao je da je mesec koji je proveo sa Vizlijima bio najsrećniji u njegovom životu. Okružen bukom srdačne porodice, odličnim jelima gospođe Vizli i ako dodamo malo magije, možemo videti zašto se Hari nerado vraćao u Hogvorts. Šou vatrometa koji su Fred i Džordž priredili prilikom poslednje večeri u Jazbini bio je savršen način da se okonča taj fantastičan letnji raspust.

Noć pre nego što su otišli na Svetsko prvenstvo u kvidiču

Očigledno, odlazak na finale Svetskog prvenstva u kvidiču predstavlja nezaboravno iskustvo koje je teško nadmašiti. Ipak, uvek smo mislili da su neke do najsrećnijih i najradosnijih momenata u Harijevom životu činile male stvari – i veče pre odlaska na meč je savršen primer. Od Bilove i Čarlijeve borbe za stolom do jedenja napolju po prijatnoj letnjoj noći, nema sumnje da se Hari zabavljao – što je nešto što mu je često u životu nedostajalo.

Igranje kvidiča u voćnjaku 

Hari i Kvidič su išli kao so i biber – bili su savršen par. Tako da Hari mora da je obožavao mogućnost da  svoje dane provodi baveći se njegovim omiljenim sportom u njegovom omiljenom mestu. I srećom po njega, najveći deo njegovog boravka u Jazbini je uključivao igranje njegovog voljenog čarobnjačkog sporta u voćnjaku Vizlijevih.

Njegov sedamnaesti rođendan

Harijevi rođendani su po pravilu bili užasni – pa Darslijevi teško da bi se potrudili, zar ne? Ipak, Harijev sedamnaesti rođendan je bio prilično dobar (uprkos senci Voldemorovog povratka). Ne samo da je Hari mogao da provede dan sa onima do kojih mu je najviše stalo – i proba odličnu rođendansku tortu u obliku skrivalice – nego je od gospodina i gospođe Vizli dobio poklon koji mu je značio sve na svetu. Ovaj momenat je pokazao da je on definitivno član porodice i da pripada tamo u Jazbini.

Harijev rođendanski poklon od Džini

Ako pričamo o rođendanskim poklonima, moramo da pomenemo poklon koji je Džini dala Hariju. Iako su do tada raskinuli, njihov poljubac u Jazbini je bilo nešto što Hari dugo nije mogao da zaboravi.

hari i džini

Bilovo i Flerino venčanje

Naš poslednji omiljeni momenat iz Harijevog vremena provedenog u Jazbini mora da bude Bilovo i Flerino venčanje. U redu, ovaj događaj se možda nije završio na najbolji način – pad Ministarstva magije – ali najvećim delom to je bio srećan i brilijantan dan. Jazbina, koja je uvek bila puna ljubavi, je bila savršeno okruženje za mladu vešticu i čarobnjaka da izreknu svoje zavete. I dok je Hariju možda bilo malo vruće dok je bio prerušen kao Barni Vizli, sigurno je cenio posebnost tog trenutka.

Nenad
Nenad je domar u Hogvortsu. Primljen je da pomogne starom Filču, koji stalno gunđa zbog toga, ali u dubini duše mu je drago što više nije sam. Iako nije učenik, voli ponekad da, krišom, odsluša predavanja iz Napitaka. U slobodno vreme čita knjige iz zabranjenog dela biblioteke i gleda mečeve Kvidiča.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Hari Poter