Čarobnjački svet 101Hari Poter

Da li će igrica Hogwarts Legacy uključivati neke likove iz Hari Poter franšize?

Hogwarts Legacy će fanovima pružiti potpuno novo iskustvo u svetu čarobnjaka, a igrači širom sveta se pripremaju za sasvim nov i sasvim magičan doživljaj. Oko novogodišnjih i božićnih praznika ova dugo iščekivana igra stiže na PlayStation 4, PlayStation 5, Windows PC, Xbox One i Xbox Series X, a ljubitelji magije će konačno moći da uživaju u novom sadržaju. Hogwarts Legacy je kompletan paket čarobnjačkog iskustva koje sadrži potpuno nove aktivnosti i zadatke.

Trejler je već treći najgledaniji video na PlayStation kanalu, a jedno od glavnih pitanja koje fanovi često postavljaju jeste – da li će se pojaviti likovi poput profesorke MekGonagal, Dambldora i Snejpa?

Nažalost, neće se pojaviti mnogo likova iz originalne franšize o Hariju Poteru.

Radnja igre smeštena je u 19. vek (kasne 1800.godine), mnogo pre nego što su roditelji Harija Potera rođeni. Svi likovi koji su pomogli Hariju da spasi čarobnjački svet verovatno se neće pojavljivati. Prema video snimku koji je objavio State of Play, zlikovci igre Hogwarts Legacy biće goblini a glavna tema zavera mračnih čarobnjaka. Biće predstavljeno mnoštvo novih likova, uključujući i učenike i profesore.

Da li će se pojaviti Dambldor?

Dambldor će možda biti deo ove igre, ali neće biti prikazan kao lik kakvog mi poznajemo. Igrači se uveliko raspituju da li će možda mladi Dambldor biti značajan lik u igri, slično onome što je viđeno u  Fantastičnim zverima. Iako je omiljeni direktor Hogvortsa živeo mnogo godina, bilo bi nemoguće da se on pojavi u Igrači mogu sumnjati da će mladi Dambldor biti značajan lik u Hogvorts Legacy-u, slično onome što je viđeno u serijalu Fantastične zveri.

Budući da je radnja igre smeštena u kasne 1800-te, a Dambldor je rođen 1881., nemojte očekivati direktora i njegovog feniksa u direktorskoj kancelariji. Dambldor je bio jedan od najstarijih likova u Harijevoj priči, tako da je moguće da bi se mogao pojaviti kao dete, ali sve više od toga ne bi imalo smisla.

Šta je sa Skoro-Obezglavljenim Nikom?

Duh kuće Grifindor prikazan je u trejleru, što znači da će fanovi moći da uživaju u njegovom liku I delu dok budu igrali Hogwarts Legacy. Ovo nas ne iznenađuje, budući da je Nikov duh star koliko i sam čarobnjački svet. Otkako je umro 1492. godine, Skoro-Obezglavljeni Nik je lutao hodnicima Hogvortsa, plašio studente i ponekad se sprijateljio sa njima. Lik ovog duha može igrati ključnu ulogu u rešavanju sporednih zadataka u igri. Pored Skoro-Obezglavljenog Nika, u trejleru je verovatno prikazan i profesor Bins. Bins je profesor Istorije magije na Hogvortsu i poznat je po tome što je jedini profesor duh u školi. Iako još uvek nije zvanično potvrđeno da bi se professor Bins mogao pojaviti, šanse su velike, jer je on umro krajem 19.veka – kada se I radnja igre dešava.

Naravno, to je jedan od razloga zbog čega se neće pojavljivati Hari Poter niti Ron i Hermiona. Takođe neće biti ni profesora koji su predavali na Hogvortsu kada je Hari bio učenik. Što se tiče Lorda Voldemora, njegov lik se verovatno neće pojavljiati, jer je on rođen 1926. godine, mada ova mogućnost nije u potpunosti isključena. To znači da će se Lord Voldemor možda pojaviti ali pod nekim drugim imenom i sa nekim drugim ciljem, drugačijim od Hari Poter franšize. To ćemo saznati tek onda kada počnemo sa igranjem igre!

Ko su novi likovi koje ćemo upoznati?

Uz igrača će biti dva nova lika po imenu Natsai Onai i Popi Svinting. Sebastijan iz Sliterina će možda biti sličan Draku Melfoju, ali za sada – nema takvih informacija. Takođe ćemo sresti fantastična bića poput njuškavaca, hipogrifa i testrala. Iako se dementori ne pominju, u trejleru je moguće videti bića koja jako podsećaju na Dementore. Profesor Fig će pomagati igraču da reši zadatke. Ovaj professor neodoljivo podseća na Remusa Lupina, pa ćemo saznati da li možda deli neke slične osobine sa omiljenim profesorom Odbrane od mračnih veština.

Anastasija
Anastasija trenutno predaje Herbologiju u Hogvortsu. Pored magijskih biljaka, istražuje i alternativnu medicinu iz sveta normalaca. Uči decu da se otarase stereotipa o Normalcima i uči ih nekim interesantnim činjenicama o njima. Zbog toga, deca je često ne vole, osim onih sa otvorenim mišljenjem. Najviše voli da jede Fizzing Whizzbees i normalsku čokoladu.

    You may also like

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *