Novosti

Znate li ko je Robert Galbrajt?

Career of Evil

Ono što je manje poznato među fanovima Harija Potera je da je naša omiljena spisateljica, Dž. K. Rouling, izdala jos nekoliko knjiga  i to pod pseudonimom Robert Galbrajt (Robert Galbraith).  Osim drugačijeg imena  Dž. K. se posvetila potpuno drugačijem žanru od onog na koji smo navikli- trilerima. Za sada su izdate četiri knjige čiji su naslovi: „Zov kukavice“, „Svilena buba“, „Uspon zla“ i „Smrtonosno belo“. Ove  knjige predstavljaju serijal pod nazivom „Kormoran Strajk“ i prate privatnog detektiva  Kormorana Strajka (Cormoran Strike), koji je nekada služio u britanskoj vojsci – u Odeljenju za specijalne istrage vojne policije, kao i misteriozne slučajeve koje on rešava.  O uspehu ovog serijala govori činjenica da su prve tri knjige adaptirane u seriju od strane Bronte Filma i Television-a,  koja je dobila jako dobre kritike i reakcije publike.

Na pitanje zašto je odlučila da piše trilere, DŽ. K. je rekla da oduvek volela detektivske knjige poput serijala Agate Kristi, Ruta Rendela i P.D. Džejms pa je odlučila da i sama krene u tom pravcu. Pseudonim Robert Galbrajt je izabrala zato što je želela da ove knjige govore same za sebe, bez ikakvih očekivanja i predrasuda koje se vezuju za njen najuspešniji magični serijal, kao i zbog želje da ovo ime postane prepoznatljivo u svetu trilera. Dž. K. je takođe najavila da možemo očekivati jos dosta knjiga koje će napisati u okviru ovog serijala.

Prve tri knjige ovog serijala prevedene su na srpski jezik a četvrta se očekuje uskoro.

Zov kukavice

Svilena buba

Uspon zla

Smrtonosno belo

Jelena
Jelena je po struci magizoolog i ekolog, a trenutno radi pri Ministarstvu magije u odseku za odnose sa Normalcima. U slobodno vreme voli da se prebacuje na razna mesta na planeti i da upoznaje nova mesta i običaje. Pripada Grifindor kući i veliki je fan kvidiča. Najviše uživa u zimskim praznicima, kada sa prijateljima i porodicom posećuje Hogsmid i uživa u Krem pivu. Uživa u kreativnom radu i voli da uči nove stvari.

    You may also like

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

    More in Novosti