Hari Poter

Glumci koji su odbili uloge u serijalu o Hariju Poteru

Budući da bi svaki obožavalac Harija Potera dao svoj štapić za par minuta provedenih na snimanju nekog od filmova, gotovo je nezamislivo da su neki glumci (ili njihovi menadžeri) odbili da učestvuju u snimanju omiljene nam sage. Iako je bez nama dobro poznatih likova filmove o Hariju teško zamisliti, u ovonedeljnom članku navešćemo vam neke od glumaca koji su za malo postali deo magije čarobnjačkog sveta.

Ian Mek Kelen:

Višestruko nagrađivani glumac, najpoznatiji po ulozi Gandalfa u Gospodaru prstenova, odbio je da glumi u Hariju Poteru. Mek Kelenu je uloga Dambldora ponuđena nakon smrti Ričarda Herisa, ali ju je o odbio iz dva razloga. Kao prvi je naveo izjavu samog Herisa da je Mek Kelen loš glumac, a kao drugi da smatra da je Gandalf fascinantniji lik i „jedini pravi čarobnjak“. Uz dužno poštovanje Tolkinu, baš bismo voleli da Gandalf proba da stane Dambldoru na crtu!

Kejt Vinslet

Vinsletovoj je bila ponuđena malena, ali veoma važna uloga Helene Revenklo. Međutim, njen agent je odbio ulogu u glumičino ime, pre nego što je ponuda uopšte stigla do same glumice.

Tilda Svinton

Prvi izbor reditelja za ulogu profesorke Predskazanja, Sibil Trilejni, bila je Tilda Svinton. Svintonova je, međutim, demonstrativno odbila ulogu, kritikujući pritom idealizovanje života u internatu kakav je Hogvorts. Budući da je i sama dobar deo školovanja provela u internatu, u kojem se po sopstvenom priznanju osećala krajnje usamljeno i izolovano, nije imala ni najmanju želju da ponovo proživljava neke od najgorih momenata svog detinjstva.

Hju Grant

Grant je razmatran za ulogu Gilderoja Lokharta, krajnje umišljenog profesora Odbrane od mračnih veština. Nažalost, zbog gustog rasporeda je ipak odbio ulogu, a nama preostaje samo da zamišljamo kako bi mu pristajali vikleri.

Naomi Vots

Za ulogu emotivne a opet distancirane Narcise Melfoj bila je potrebna glumica sa iskustvom. Ova uloga bila je ponuđena Naomi Vots, međutim, njeni menadžeri je nisu smatrali adekvatnom za glumicu i odbili su ulogu u njeno ime, bez njenog znanja. Možemo samo zamisliti koliko im je sada krivo. Ova uloga je na kraju otišla u ruke Helen Mek Krori.

Ono što je zanimljivo je da je Mek Krorijeva prvobitno dobila ulogu Belatriks Lestrejndž, međutim, zbog trudnoće je ipak odustala od te uloge i potom dobila da igra ništa manje fascinantnu Narcisu Melfoj. Možete li zamisliti nekog sem Helene Bonam Karter u ulozo Lestrejndžove?

Tim Rot

Tim Rot je bio razmatran za ulogu Severusa Snejpa, ali je ipak odlučio da će da snima rimejk Planete majmuna, pošto su se snimanja poklapala. Rot je možda fizičkim izgledom bio bliži snejpovom opisu iz knjiga (Rot je u vreme početka snimanja serijala bio u 30-im kao i Snejp), međutim, uloga je na kraju pripala znatno starijem Alanu Rikmanu (koji je na početku snimanja imao čak 55 godina). Kasnije je Rot komentarisao da bi on Snejpa odglumio drastično drugačije i da mu je baš zbog toga drago što je uloga pripala Rikmanu.

Bonus: Dž. K. Rouling

Producenti su želeli da samu autorku ubace u film. Naime, Roulingovoj je ponuđena uloga Lili Poter. Ipak, Roulingova je odbila ulogu, smatrajući da je toliko loša glumica, da bi upropastila i ulogu u kojoj mora samo da se smeška.

 

 

Jelena
Jelena predaje Drevne rune na Hogvortsu, a u slobodno vreme se igra sa svojim knizlom. Član je kuće Revenklo. Uživa u krem-pivu i čokoladnim žabicama.

  You may also like

  1 Comment

  1. Ja ne bih nikog migao zamisliti u ulozi Snejpa osim Alena Rikmena.. Po meni, krem de la krem glumista.

  Leave a reply

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

  More in Hari Poter