Hari Poter

‘Ukleto dete’ i Džon Vilijams dobili nominacije za Gremi nagradu

Gremi nagrade, koje su na programu 26. januara 2020. godine, dodeljuju se za dostignuća u muzičkoj industriji. Nominacije su upravo objavljene, a nominovani iz čarobnjačkog sveta su svakako začarali naše uši.

Imogen heaps music za Hari Poter i ukleto dete nominovan u kategoriji Najbolji pozorišni muzički album. Album pod nazivom Muzika iz Harija Potera i ukletog deteta sadrži muziku koju je komponovala i izvela Heap. Ona je, takođe, napravila i album od četrdeset i dve pesme.

Hipin rezultat je savršeno magičan i dodaje neverovatne emocije i osećanja Ukletom detetu. Važno je istaći rezultate i drugih nominovanih Hadestown i Oklahoma!, što je impresivno, ako se uzme u obzir da je Hipin rad jedini bez reči u pesmama.

Džon Vilijams, koji je komponovao muziku za prva tri Hari Poter filma, je zaslužio nominacije u dve kategorije. Za njegovu novu prerađenu verziju „Hedvigine teme“, sa violiniskinjom Anom-Sofijom Muter, Vilijams je nominovan u kategoriji Najbolji aranžman, instrumental ili akapela. Aranžman je lep i komplikovan zaplet klasične melodije (nominovana je za Gremi i 2002. godine, ali ga nije osvojila).

Vilijams je osvojio i nominaciju u kategoriji Najbolji instrumnatal, kompozicijom „Star Wars : Galaxy’s Edge Symphonic Suite“. Komponovana je eksluzivno za Diznijeve parkove Ratova zvezda. Iako je potpuno novo, ovo delo odmah natera slušaoca da misli na daleku, daleku galaksiju. 

Džon Vilijams je osvojio 24 Gremija, ali nijedan za svoj rad na Hariju Poteru. Doduše, imao je tri nominacije. Ako bi „Hedvigina tema“ osvojila nagradu na Gremiju 2020. godine, ona ne bi bila samo prva Vilijamsova nagrada za rad na Hariju Poteru, već i prva nagrada za tu numeru.

Da li će naši čarobnjački predstavnici osvojiti nagradu? Saznaćemo u januaru!

Stefan
Stefan je istoričar magije, koji se bavi istraživanjima odnosa Normalaca i čarobnjaka kroz istoriju, sa posebnim fokusom na modernu istoriju (od kraja XV veka) i savremeno doba. Pored istorije, zanimaju ga i druge nauke, jer želi da što bolje razume kako svet funkcioniše. Zanima ga i sport, a bavi se čarobnjačkim šahom i njegovom promocijom. Pored toga, voli da kuva, putuje, uči nove stvari i isprobava neobična jela. U slobodno vreme čita i bavi se kreativnim pisanjem. Isticao se pomoganjem vešticama i čarobnjacima, kao i Normalcima i Porugama. Ponosi se činjenicom da mu je Revenklo bila kuća na Hogvortsu, gde se istakao detaljnim i predanim radom.

    You may also like

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

    More in Hari Poter