Fantastične zveri

TOP 10 momenata iz filma Fantastične zveri: Grindelvaldovi zločini

Leta in library

UPOZORENJE: Ovaj članak sadrži informacije koje se tiču filma Fantastične zveri: Grindelvaldovi zločini.

Ukoliko postoji jedna stvar u kojoj je Dž. K. Rouling (J. K. Rowling) dobra, to je stvaranje kompleksnih likova sa kojima se ili poistovećujemo ili koje mrzimo. U Grindelvaldovim zločinima možemo videti kako se već poznati likovi razvijaju, videti nove strane likova sa kojima se družimo već godinama, i upoznati neke nove dobre i ne-tako-dobre likove. Ovo je naša lista top 10 momenata sa likovima iz filma:

 

1. SALAMANDEROVE OČI

Newt i Tina

Njuta smo oduvek voleli, ali trenutak kada upoređuje Tinine oči sa salamanderovim je verovatno najslađa stvar koju ste ikada čuli i videli. To pokazuje koliko on zapravo brine o Tini. Znamo da on voli svoje zveri više nego bilo šta, pa i činjenica da vidi deo svojih zveri u njoj znači dosta.

 

2. PRELOMNI TRENUTAK

Queenie

Definitivno nam nije bilo lako dok smo gledali Kvini kako donosi teške odluke, ali, kakav je to važan momenat za dalji razvoj njenog lika. Bilo je gotovo podjednako i uznemirujuće i srceparajuće gledati je dok vrišti „Pođi sa mnom!“ Ona je toliko očajna i pati zbog ljubavi da se usuđuje da se upusti u jedinu stvar koja će joj omogućiti da je dobije: opšte dobro.

 

3. GRINDELVALDOV ZBOR

Grindelwald

Ko se još naježio? Ovaj trenutak je pokazao koliko je Grindelvald vešt u manipulaciji. Poruka „nismo mi ti koji su nasilni“ je moćna.

 

4. RUKA ZA SPAS

Leta Lestrange

Trenutak kada je Lita Lestrejndž ponudila ruku Tini je možda najbolji „mini“ momenat u filmu. Lita ne dozvoljava da je ljubomora poljulja. Umesto toga, vidimo snažnu ženu koja pruža ruku drugoj snažnoj ženi. Moć devojaka!

 

5. „ON MORA DA KONTROLIŠE SVOJU NARAV“

Tina Goldstein

Momenat kada Tina vezuje Tezeusa za stolicu. Kao da je Njutu (a i nama) bio potreban dodatni razlog da je volimo. Ovo je trebalo biti komičan trenutak, da, ali takođe pokazuje da ona poseduje i određenu dozu drskosti, i ne libi se da je iskoristi kada je to potrebno.

 

6. „ON JE AUROR… I VOLI DA SE GRLI“

Leta Newt Theseus

Iako je očigledno da postoji tenzija između Njuta i Tezeusa, očigledno je i da se njih dvojica i dalje vole. Trenutak kada je Tezeus zagrlio Njuta i šapnuo mu je da ga prate je ipak veliki bratski potez. Takođe, trenutak na kraju filma, kada je Njut uzvratio zagrljaj svom starijem bratu nakon što su obojica videli Litinu smrt, nešto je što ima posebnu vrednost.

 

7. „ODUVEK SAM ŽELEO DA IDEM TAMO“

Jacob Kowalsky

Jadni Džejkob. Možemo samo da zamislimo njegovo razočaranje kada je shvatio da je u inostranstvu, ali, ne kao turista, već kidnapovan od strane svoje devojke, koja želi da se uda za njega. Horor.

 

8. POTREBNA MU JE LJUBAV

Credence Barebone

Jedan od dirljivih trenutaka za Kridensov lik je bio trenutak kada ga je zagrlila Irma, služavka Lestrejndžovih, koja ga je odnela Meri Lu, ženi koja ga je usvojila. Ovo je prvi put da vidimo da je neko pokazao Kridensu iskrene emocije, i njegova povratna reakcija nam govori da je to ono što mu je zapravo potrebno.

 

9. DAMBLDOR KAO PROFESOR

Albus Dumbledore

Videti Dambldora kao profesora, ponovo, definitivno je nešto što nam stvara toplinu oko srca. Videti kako on zapravo brine o svojim učenicima, i kako mu oni veruju i okreću se njemu kada imaju neki problem, pomalo nas podseća na Remusa Lupina. Posebno kada vidimo Dambldora u učionici za Odbranu od mračnih veština.

 

10. „ON ZNA U ŠTA SI SE PRETVORIO, A NE KO SI ZAPRAVO“

Credence Nagini

Mada je ovo jedna od malobrojnih rečenica koje je Nagini izgovorila u celom filmu, vrlo je moćna. Ne možemo dočekati da vidimo kako će se njen lik razvijati u narednim delovima i da saznamo više o ženi čija se sudbina tako tragično završila…

 

 

Kristina
Kristina radi za Dnevni prorok. Njen rad se sastoji iz toga da čarobnjake i veštice koji su završili školovanje drži u toku sa svetskim dešavanjima po pitanju magijskog života i na taj način im omogući svakodnevno, neformalno obrazovanje – a to znači putovanje po svetu, susretanje sa različitim čarobnjacima i vešticama, i razmena iskustava sa njima! Često boravi i u Hogvortsu, koji je pohađala u kući Revenklo, što je i dovelo do želje da druge oplemeni znanjem. Obožava duuuge šetnje Dijagon-alejom i Hogsmidom.

    You may also like

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *