Hari PoterNovosti

Pravi Hari Poter prodao prvo izdanje ,,Kamena mudrosti“

Veoma retko prvo izdanje knjige ,,Hari Poter i kamen mudrosti“ prodato je za 27 500 funti, i to od strane Hari Potera lično.

Njemu je ovu knjigu dao njegov otac 1997. godine, zapanjen činjenicom da je ona o čarobnjaku koji nosi ime njegovog sina. Prodaja tvrdog poveza iz početnog tiraža od 500, opisana je kao ,,emotivna i magična“. Ova knjiga kupljena je na aukciji od strane privatnog kupca.

Gospodin Poter, iz Voterluvila u Hempširu, imao je samo osam godina kada je Dž. K. Rouling objavila prvu knjigu iz ,,Hari Poter“ franšize.

33-godišnjak rekao je da je njegova porodica odlučila da proda knjigu u čast svom pokojnom ocu, Dejvidu, koji je preminuo od raka 2017. godine.

Harijeva sestra, Kejti Sajn je rekla: ,,Sećam se kako je tata jedan dan posle posla utrčao u kuću mašući knjigom i vikajući ,,Nikada nećete verovati šta sam pronašao“.

U početku, svi smo bili zbunjeni. Da li je neko napisao knjigu o Hariju?

Novina i slučajnost sa imenom je ono što nas je nateralo da otvorimo tu prvu knjigu, ali magična priča je ono što nas je nateralo da nastavimo da okrećemo stranice godinama nakon toga“, dodala je.

Tvrdi povez, jedna od samo 500 knjiga iz početnog tiraža, uključuje greške u tekstu od kojih je jedna u reči ,,wand“ koja se pojavljuje dvaput na strani broj 53, kao i reč ,,Philosopher’s“ pogrešno spelovana na zadnjoj korici.

Prodata je privatnom kupcu iz Ujedinjenog Kraljevstva na Hanson Aukciji u Etvolu, Derbišajr.

Aukcionar Čarls Hanson je rekao da je prodaja bila ,,emotitivna i magična“.

,,Čast je prodati Hari Poterovog Hari Potera.“

Gospodin Poter je rekao da je, od kako je prva ,,Hari Poter“ knjiga izašla, proveo dosta vremena objašnjavajući ljudima da je Hari Poter zapravo njegovo ime. ,,Ljudi mi jednostavno ne veruju. Kada sam se kao mlad bavio fudbalom, sudija mi je pretio crvenim kartonom jer sam rekao da se zovem Hari Poter“, rekao je.

,,Kada sam upoznao svoju ženu, Filipu na odmoru u Grčkoj, ni ona mi nije verovala.“

Anastasija
Anastasija radi kao profesorka Odbrane od mračnih veština u Hogvortsu. Voli svoj posao jer je, dok je pohađala Hogvorts, obožavala taj predmet. Pored toga radi i u Ministarstvu Magije u Odseku za misterije. Njena Hogvorts kuća je Sliterin, a u slobodno vreme voli da radi na svojoj knjizi u kojoj piše o svojim avanturama, i za koju se nada da će uskoro biti gotova.

    You may also like

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

    More in Hari Poter