Hari Poter

Kom hogvortskom igraču kvidiča ste najsličniji

Na kvidičkom terenu možete videti mnogo igrača – ali kome ste najsličniji? Od Anđelininog hrabrog vođstva do Melfojeve ljubavi prema najnovijem modelu metle, došli smo do par zaključaka na osnovu vaše ličnosti.

Ako se borite sa nervozom i tremom… Onda ste kao Ron Vizli

On se veoma mučio za vreme utakmica kvidiča. Čim ga neko pogleda, čini se kao da odjednom zaboravi kako se igra. Bio je veoma talentovan igrač, samo mu je bilo potrebno da malo veruje u sebe. Kada je konačno uspeo da izgradi malo samopouzdanja ( zahvaljujući Hariju i određenom napitku sa placebo efektom) bio je fenomenalan. Ako se pronalazite u ovome, onda ste verovatno slični Ronu. Verovatno ste tip osobe koja nije navikla da bude u centru pažnje i imate problem sa samopouzdanjem. Čim vas neko posmatra bilo da je tokom poslovnog sastanka, predstave u školi, ili na nekom sportskom događaju, to je jednostavno previše za vas. Ipak, neverovatno ste talentovani i kada ste u punom elementu svi su veoma impresionirani vama.

Ako pokazujete neverovatnu strast prema svom hobiju… Onda ste kao Džini Vizli

Džini Vizli je mnogo volela kvidič. Od prvog trenutka kada je provalila u porodičnu ostavu za metle da bi vežbala svoje kvidičke sposobnosti, prosto se navukla na ovvaj sport. Možda su malo kasnije prepoznali njen talenat, ali nakon toga je bila nezaustavljiva. Na kraju je njena strast prema kvidiču isti pretvorila u karijeru. Ako ste neko ko svu svoju energiju ulažete u svoje hobije i uvek ste maštali da to pretvorite u nešto čime ćete se baviti, onda ste baš kao ovaj talentovali član porodice Vizli. Bilo da volite fudbal, umetnost, glumu, pevanje, pisanje, kuvanje ili čak heklanje, nikada vam nije dosadio vaš hobi, uvek težite ka tome da budete najbolji i imate velike snove.

Ako ste osoba koja voli strategiju… Onda ste kao Oliver Drvce

Ako ste osoba koja živi po motou kao što je „ako se ne pripremite na vreme, pripremili ste se da ne uspete“, onda ste najsličniji Oliveru Drvcetu. Ovaj kapiten grifindorskog kvidičkog tima je veoma organizovan. Bio je poznat po svojim rigoroznim režimima treninga (kao što su rano ustajanje i treninzi po kiši),motivacionim govorima i komplikovanim dijagramima – koji su napravljeni da odvedu Grifindor do pobede. Ima strateški um, a ako ga i vi imate – onda ste najsličniji Drvcetu. Verovatno ste osoba koja uvek planira izlaske u svom društvu, ogranizuje plan i program putovanja koji je veoma detaljan, isplaniran u minut i uvek se plašite kada neko kaže ’’ hajde da ovog puta ne planiramo’’.

Ako ste odlučni vođa… Onda ste kao Angelina Džonson

Kada je Oliver Drvce napustio Hogvorts, grifindorskom kvidičkom timu je bio potreban trebao nov kapiten, i Angelina je bila ta koja je preuzela vođstvo. Više je nego dorasla Oliverovoj reputaciji jakog kapitena. Očekivala je mnogo od svog tima i nije trpela njihove gluposti. Njena posvećenost ulozi kapitena je bila očigledna i bila je veoma odlučan vođa. Ako ste kao Angelina, onda ste neko ko preuzima vođstvo kada je to potrebno. Bilo da ste kapiten sportskog tima ili menadžer projekta na poslu, prirodni ste vođa koji je strog ali fer i sila sa kojom se treba izboriti.

Ako morate da imate najnovije naprave… Onda ste kao Drako Melfoj

Da li volite da imate najnovije naprave? Da li menjate telefon svaki put kada nov model izađe? Da li mislite da je svaki komad tehnologije stariji od tri godine nebitan? Da li znate šta je VHS? Ako se pronalazite u ovome, onda ste slični Draku Melfoju. Ko može da zaboravi kako je bio nadmen dok je držao Nimbus 2001? Bio je oduševljen što je imao najnoviji model metle – koja će da poboljša njegovo učešće u kvidičkoj utakmici. Naravno, ne kažemo da ste nadmeni kao on, ali volite slične stvari, sve najnovije naprave i aplikacije. Sve što vam čini život lakšim je pobeda u vašim očima. I takođe vam omogućava da izgledate kul!

Ako ste odličan timski igrač… Onda ste kao Kejti Bel

Kejti Bel je bila odličan timski igrač  i nije postojao tako skladan trio kao što su tri grifindorska goniča-Kejti, Alisija i Angelina. One su bile neverovatno sinhronizovane jedna sa drugom, znale su svoje međusobne poteze i postigle mnogo poena za svoj tim. Kejti se dobro slagala sa ostatkom tima. Smejala se Fredovim i Džordžovim šalama, pomogla je Ronu da sortira uniforme i nije mu zamerila kada joj je slučano raskrvario nos Kvaflom. Mislimo da ste kao Kejti, ako ste neko ko radi ono što je najbolje za tim kad ste deo tima. Uvek mislite da su dve glave bolje od jedne. Verovatno ste društveni i ne biste voleli da radite posao koji koji ne podrazumeva timski rad.

Ako imate odlično sportsko ponašanje… Onda ste kao Sedrik Digori

Postojalo je mnogo dobrih stvari u vezi Sedrika Digorija – bio je pametan, talentovan, popularan i uvek je pokazivao odlično sportsko ponašanje na terenu za kvidič. Kao Haflpafovac voleo je da uvek bude fer prema protivniku. Kada je uhvatio Skrivalicu pre nego što je shvatio da je Hari pao sa metle zbog napada dementora na terenu, odmah je tražio da se utakmica ponovo odigra. Nije morao to da uradi. Nije varao ili uradio ništa loše ( iako je Drvce to morao da prizna) ali je želeo da uradi ono što je ispravno iako bi to pomoglo protivniku . Ako biste vi to isto uradili onda ste najsličniji Sedriku. Imate stroge principe i volite da budete fer u svakoj situaciji. Niste spremni da pravite kompromis u vezi svojih moralnih vrednosti da biste dostigli svoj cilj i i smarate da je bolje ostati dosledan svojim principima, makar i po cenu nekog sopstvenog napredovanja.

Anđela
Anđela radi u Ministarstvu magije, u Odseku za magijske nesreće i katastrofe. Najviše voli da radi na ispravljanju nesreća i donosi mir u svet čarobnjaka i Normalaca. Honorarno radi na Hogvortsu, predaje napitke i uživa u tome da uči decu kako da koriste svoje znanje i umeće da unaprede sebe. U slobodno vreme volontira u Cepidlaki, uživa u šetnji Dijagon alejom i u gledanju kvidiča, iako ne zna da igra :)

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Hari Poter