Hari Poter

Kafić u kome je Dž. K. Rouling pisala nekoliko Hari Poter knjiga je oštećen u požaru

U glavnom gradu Škotske, kafić u kome je Dž. K. Rouling napisala nekoliko Hari Poter knjiga je oštećen u požaru.

The Elephant House u Edinburgu je pretrpeo štetu izazvanu dimom i vodom nakon što se zapalila susedna poslastičarnica, 24. avgusta.

Više od 60 vatrogasaca i 12 vatrogasnih kamiona se borilo sa plamenom. Slike nam pokazuju da je staklo izloga slomljeno, enterijer uništen a ruševine su svuda oko kafića.

Vlasnik Dejvid Tejlor je rekao za BBC da je „očajan“ zbog ove velike štete načinjene njegovom poslu. Izjavio je da će kafić verovatno biti zatvoren na nekoliko meseci zbog popravki.

The Elephant House je jedna od redovnih stanica za Hari Poter obožavatelje i dugo već nosi sa sobom znak „rođenja“ mladog čarobnjaka.

Roulingova je ovo osporila, izjavila je da je počela da piše ovu magičnu priču pre svoje selidbe u Edinburg. Ali je potvrdila da je često posećivala ovaj kafić dok je pisala sedmodelni serijal.

Anđela
Anđela radi u Ministarstvu magije, u Odseku za magijske nesreće i katastrofe. Najviše voli da radi na ispravljanju nesreća i donosi mir u svet čarobnjaka i Normalaca. Honorarno radi na Hogvortsu, predaje napitke i uživa u tome da uči decu kako da koriste svoje znanje i umeće da unaprede sebe. U slobodno vreme volontira u Cepidlaki, uživa u šetnji Dijagon alejom i u gledanju kvidiča, iako ne zna da igra :)

    You may also like

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

    More in Hari Poter