Hari PoterNaše pričeNovosti

Sve što treba da znate o međunarodnoj noći Harija Potera!

Harry Potter Book Night

Međunarodna noć knjiga o Hariju Poteru se proslavlja 7. februara, a prvi put je organizovana 2014. godine. Od tada, fanovi HP univerzuma širom sveta se svakog februara okupljaju kako bi proslavili ljubav prema fantastičnom serijalu.

Manifestacija ovog tipa se prvi put organizovala pre 5 godina od strane izdavača Hari Poter knjiga za britansko tržište – Blumsberi (Bloomsbury).

Budući da je čarobnjački svet pun različitih i interesantnih stvari, svaka godina nosi sa sobom novu temu u cilju proslavljanja različitog dela ovog fantastičnog univerzuma. Ovogodišnja tema je bila škola magije, Hogvarts.

Međunarodna noć knjiga o Hariju Poteru je obeležena u knjižarama širom sveta, pa i u Srbiji, u okviru izdavačke kuće Evrobook, koja nudi i različite popuste na Hari Poter izdanja u periodu od 1. do 15. februara. Verujemo da je žurka bila nezaboravna!

Hajde da pogledamo kako se ova manifestacija obeležila u svetu:

Možemo se uveriti da je bilo i više nego zanimljivo! Iskreno se nadamo da će tema i naredne godine biti inspirativna poput ove i da će se veći broj organizacija i institucija uključiti u obeležavanje Noći knjiga o Hariju Poteru.

 

 

Kristina
Kristina radi za Dnevni prorok. Njen rad se sastoji iz toga da čarobnjake i veštice koji su završili školovanje drži u toku sa svetskim dešavanjima po pitanju magijskog života i na taj način im omogući svakodnevno, neformalno obrazovanje – a to znači putovanje po svetu, susretanje sa različitim čarobnjacima i vešticama, i razmena iskustava sa njima! Često boravi i u Hogvortsu, koji je pohađala u kući Revenklo, što je i dovelo do želje da druge oplemeni znanjem. Obožava duuuge šetnje Dijagon-alejom i Hogsmidom.

    You may also like

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

    More in Hari Poter