Hari PoterNovosti

Interesantne činjenice čarobnjačkog pasoša

Fanovi Hari Poter sveta su u maju dobili priliku da naprave svoj čarobnjački pasoš u okviru sajta WizardingWorld.com. Takođe su pozvani da putem mreža uz #MyWizardingWorld podele svoje omiljene pojmove počevši od čini, likova, patronusa do profesora, hrane i zveri. Od tada su prošla dva meseca tokom kojih je mnogo njih podelilo svoje čarobnjačke favorite pa se za sada  mogu primetiti interesantni šabloni u njihovom odabiru. U daljem tekstu predstavićemo vam nekoliko  najzanimljivijih.

Omiljeni napitak 

Mislim da ova činjenica neće nikoga iznenaditi, a to je da je omiljeni napitak među fanovima čuveni Felix felicis tj tečna sreća. Istina je da nikome od nas ne bi škodila dodatna doza sreće. Sudeći po dosadašnjem deljenju favorita kuća koja najviše voli ovaj napitak je Revenklo.

Najgori kvidič tim konačno osvaja nešto

Tim Chudley Cannons se možda nalazi na dnu kvidič lige ali se u favoritima ljudi nalazi na visokom drugom mestu uz omiljeni tim pod nazivom Holyhead Harpies čiji sastav čine samo devojke.

Moć patronusa 

Među pripadnicima sve četiri hogvortske kuće omiljena čin je Ekspekto patronum. Duplo više Grifindoraca nego Sliterinaca odabralo je ovu čin. Druga po redu omiljena čin bila je ona za dozivanje predmeta- Aćio, osim kod Sliterinaca koji preferiraju čin Sektumsempra. Pitamo se zašto…

Omiljeni profesor

Najveći fanovi profesorke Mek Gonagal su po svemu sudeči Revenklovci. To nas ne čudi s obzirom da je šešir za razvrstavanje bio u velikoj muci da li da je stavi u Revenklo ili Grifindor u koji je na kraju i razvrstana.

Ljubav prema Hermioni

Ne čudi me da je omiljena učenica među fanovima naša fantastična Hermiona. Gledajuči po kućama, Revenklovci su mahom birali Lunu Lavgud, Sliterinci Draka Melfoja a Grifindorci kao i Haflpafovci Hermionu. Interesantno je da su sve kuće osim Haflpafa glasale za nekoga ko pripada njihovoj kući.

Briga o magijskim stvorenjima

Među onima koji pripadaju Haflpafu koji su inače i najveći obožavaoci magičnih životinja izdvajaju se nekoliko omiljenih a to su na prvom mestu hipogrif pa zatim njuškavac, feniks, zmaj i zaštitnik drveća kao što je Njutov verni pratilac Piket.

Popularni zatvor

Kažu da većina čarobnjaka koja odluči da pređe na  lošu stranu dolazi iz Sliterina. Tri puta više Sliterinaca nego onih iz Haflpafa izabralo je ozloglašeni zatvor Azkaban.

Haflpaf i omiljeno piće

Najveći fanovi krem  piva su izgleda pripadnici kuće Haflpaf. Ko može da ih krivi kad je to jedan od najukusnijih napitaka?

Mesto koje svi nazivamo kućom

Nema iznenađenja u otkriću da je svim fanovima omiljeno mesto na svetu Hogvorts i  da se sve  četiri kuće u tome slažu.

Čarobnjački pasoš otkrio nam je razne činjenice o fanovima Harija Potera a vi ako još  niste napravili svoj možete to uraditi tako što ćete posetiti sajt WizardingWorld.com

Jelena
Jelena je po struci magizoolog i ekolog, a trenutno radi pri Ministarstvu magije u odseku za odnose sa Normalcima. U slobodno vreme voli da se prebacuje na razna mesta na planeti i da upoznaje nova mesta i običaje. Pripada Grifindor kući i veliki je fan kvidiča. Najviše uživa u zimskim praznicima, kada sa prijateljima i porodicom posećuje Hogsmid i uživa u Krem pivu. Uživa u kreativnom radu i voli da uči nove stvari.

    You may also like

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

    More in Hari Poter