GlavnaHari Poter

Harijevi dolasci na Hogvorts – od impresivnih do katastrofalnih

Na vrhu brda, zaštićen magijom, ispunjen učionicama, podrumom i začaranom tavanicom, Hogvorts je poprilično impresivan, pa bi, shodno tome, i sam dolazak na Hogvorts morao biti impresivan takođe. Ali, naravno, nije svaki dolazak išao po planu. Uživajte u ovoj listi od najgorih do najboljih dolazaka na Hogvorts!

Harijev neceremonijalni dolazak u Polukrvnom princu: 0/10

Kao i većina Harijevih dolazaka na Hogvorts, njegovo šesto putovanje u školu je bilo puno dešavanja. Tu je bio Pužorogov pokušaj da ga natera da se pridruži Klubu pužića. Špijunirao je Melfoja, Melfoj ga je udario u nos i čak ga ostavio nepomičnog u vozu. Sve je to bilo veoma dramatično, tako da je Hari nakon ove akcije zakasnio na večeru, i dopraćen je od strane mrzovoljne Tonks, koja ga je prepustila Snejpu koji nije bio nimalo oduševljen, zbog čega je Hari izgubio mnogo bodova za Grifindor pre samog početka polugodišta. Pored toga, lice mu je bilo prekriveno krvlju – tako da je ovo stvarno bio Harijev neslavan dolazak.

Kada su Hari i Hermiona propustili razvrstavanje u Zatvoreniku iz Askabana: 3/10

Uprkos još jednom uzbudljivom putovanju Hogvorts Ekspresom, Harijeva treća godina je počela prilično čudn. Tek što je upoznao Lupina i pokušavao da svari svoj prvi susret sa Dementorima, kada je njega i Hermionu presrela profesorka Mek Gonagal na njihovom putu ka gozbi, čime su propustili razvrstavanje. Hari je takođe morao da ode kod Madam Pomfri i morao je da istrpi šaputanje ostalih učenika. Ipak, profesorka Mek Gonagal je dala Hermioni vremenski okretač, tako da ovaj dolazak zaslužuje 3 poena samo zbog njegove korisnosti.

Harijev, Ronov i Hermionin dolazak u Relikvijama smrti: 5/10

Što se tiće dolazaka, ovaj je bio prilično spektakularan. U stvari, da ulozi nisu bili toliko visoki u tačnom trenutku njihovog dolaska u Sobu po Potrebi, spektakl bi bio veći. Prosto je bilo neverovatno kada su prošli kroz tunel iza portreta Arijane Dambldor a zatim izašli u Sobu po potrebi, gde su boravili svi njihovi prijatelji iz Dambldorove armije.

Harijev prvi dolazak na Hogvorts: 7/10

Od trenutka kada je prošao kroz peron 9¾, preko prve vožnje Hogvorts Ekspresom i susreta sa ledenim pogledom profesorke Mek Gonagal u hodniku zamka, pa sve do ulaska u Veliku Dvoranu sa magičnom tavanicom i lebdećim svećama – sve je bilo prosto neverovatno i na prvi pogled nestvarno. Možda pomalo zastrašujuće za jedanaestgodišnjaka, ali svakako je to bio savršen prvi dan škole.

Dolazak učenika sa Bobatonsa i Durmstranga: 8/10

Nije samo Hari taj koji voli svečane dolaske. Kada je Hogvorts bio domaćin Tročarobnjačkog Turnira, još dve škole su učestvovale i njihovi učenici su svakako imali upečatljiv dolazak u školu. Nismo ni sami sigurni čiji je ulazak bio upečatljiviji, Bobatson, čija je delegacija doletela u plavoj kočiji koju je vuklo 12 krilatih konja, ili Durmstrang, koji su se nalazili na palubi ogromnog broda koji se nekako pojavio na sred hogvortskog jezera. Oba su bila veoma impresivna pa ćemo reći da su izjednačeni.

Dolazak Firenzija kao novog profesora Predskazanja: 9/10

Red Feniksa je imao nekoliko prilično impresivnih odlazaka: Fred I Džord koji su otišli sa prethodnom demonstracijom njihove jedinstvene prenosne močvare, Dambldor koji je ostavio Ambridžovu i njene prijatelje iz Ministarstva u šoku kada je nestao u vatri držeći se za Feniksov rep, ili profesorka Trilejni koja je primorana da napusti svoj posao. Ali dok su drugi odlazili, jedan profesor je napravio impresivan dolazak. Tehnički gledano, Firenzi, koga je Dambldor postavio na ovo mesto, nije jedan od onih koji bi pravili scene, ali predivan kentaur koji prolazi hodnikom spreman da preuzme mesto profesora – to svakako zaslužuje visoku ocenu.

Harijev i Ronov dolazak u autu: 10/10

Ko zaslužuje prvo mesto za najspektakularniji dolazak? Hari, Ron i začarani Ford Anglia. Mlatarajuća Vrba možda nije bila fan njihovog dolaska u letećem autu gospodina Vizlija, ali uprkos problemima koje je ovo putovanje izazvalo – poput Drekavca kog je poslala gospođa Vizli, istrage na poslu koja se vodila protiv gospodina Vizlija, činjenica da ih je nekoliko desetina Normalaca videlo kada su pratili Hogvorts Ekspres Ford Angliom- sama pomisao na ovaj spetakularan dolazak je razlog zašto je baš on naš favorit. I mi nismo jedini. Kao što bi Li Džordan rekao: “Impresivno! Kakav dolazak! Doleteti pravo u Mlatarajuću Vrbu je nešto o čemu će ljudi pričati godinama”

Anđela
Anđela radi u Ministarstvu magije, u Odseku za magijske nesreće i katastrofe. Najviše voli da radi na ispravljanju nesreća i donosi mir u svet čarobnjaka i Normalaca. Honorarno radi na Hogvortsu, predaje napitke i uživa u tome da uči decu kako da koriste svoje znanje i umeće da unaprede sebe. U slobodno vreme volontira u Cepidlaki, uživa u šetnji Dijagon alejom i u gledanju kvidiča, iako ne zna da igra :)

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Glavna