Hari Poter

Ema Votson o snimanju scene mučenja u Hari Poter filmu

Tokom intervjua za Live About, Ema Votson je obelodanila svoje iskustvo u vezi sa jednom od najintezivnijih scena iz Hari Potera. Prisećajući se vremena koje  je provela na setu, stvarajući dramatičan trenutak koji je došao usred snimanja prvog dela filma Hari Poter i relikvije Smrti,  kada je njen lik, Hermiona, bila mučena od strane smrtoždera Belatriks Lestrejndž na imanju Melfojevih, Votson je priznala za Showbiz Cheat Sheet da iako je dosta toga otišlo na snimanje konkretnog trenutka, mnogo toga nije viđeno na samom filmu.

 

Ema Votson je uradila detaljno istraživanje

 

Neposredno pre snimanja scene iz Hari Potera, Ema Votson, koja je naravno želela da sam trenutak mučenja izgleda autentično, uradila je obimno istraživanje o tome kako zaista izgleda biti mučen. Kako bi dobila inspiraciju čak je gledala i dokumentarce koji su prikazivali ljude koji su preživeli užasavajuće okolnosti.

 

Nakon toga, neposredno pre nego što će kamere započeti snimanje, Votson se sastala sa svojom koleginicom sa seta, Helenom Bonam Karter, koja je glumila Belatriks, kako bi isplanirala šta će se tačno odigrati između njih dve i ostalih likova u filmu.

 

Emi Votson je snimila scenu iz jednog pokušaja

 

„Pokušala sam jedanput i Dejvid Jejts, koji je režirao poslednja četiri Hari Poter filma pustio je kameru da snima još otprilike dva minuta i ostavio me da vrištim,“ prisetila se Votsonova. Kada sam pogledala montirani snimak, moja reakcija je bila „Vau“. Mislim, pošteno, ne možete imati dva minuta mene u kojima vrištim. Ali mislila sam „Radila sam to mnogo duže, nego što je to zaista prikazano.“ Prema njenim rečima, bila je sposobna da stvori popriličnu traumu na samom ekranu. Međutim, razumela je zbog čega je režiser bio protiv uključivanja celokupnog trenutka u film.

 

Snimanje scene nije bilo najzabavnije za Emu Votson.

 

Osvrćući se na trenutak u kojem je vrišteći ležala na tlu kako bi kreirala scenu mučenja sa svojim kolegama sa seta, Votson je priznala da je snimanje te scene za nju bilo emotivno opterećujuće.

 

Nakon toga, izjavila je da je mogla da zaključi da je odradila dobar posao na osnovu izraza lica ostalih članova tima, koji je dokazivao da su bili uznemireni njenim neprekidnim kricima.

 

„Mislim da je ta scena bila poprilično uznemirujuća za ostale članove, zbog čega sam očigledno bila zadovoljna, jer je to pokazalo da sam odradila dobar posao“, podelila je svoje iskustvo Ema. „Nije to bio zabavan dan.“

 

Režiser „ Hari Potera“ dotakao se užasavajućih krika Eme Vatson

 

Tokom još jednog intervjua za Fandago, Dejvid Jejts, režiser Hari Poter filmova, dotakao se ove scene.

 

„Krici su bili prilično užasavajući za slušanje“, potvrdio je on. „U samoj prostoriji je bila prisutna čudna energija. Kao da je na neki način zaista otkrivala i isterivala demone i radeći to iznosila samu scenu. Toga dana, u tom trenutku i u toj prostoriji osetio sam da je prevazišla samu sebe kao glumicu. U sebi je tada otkrila nešto što će je učiniti sjajnom glumicom.“

 

Sonja
Sonja radi u Ministarstvu magije, u Odseku za primenu magijskih zakona. Nakon uspešno položenih N.E.W.T. vežbi i završenog trogodišnjeg treninga Sonja je postala Auror i tako ostvarila svoju dugogodišnju želju da štiti čarobnjački svet od mračne magije i mračnih čarobnjaka. Sonja obožava da čita, a omiljene knjige su joj Vodič kroz srednjovekovno čarobnjaštvo i Kletve i kontrakletve. Slobodno vreme obožava da provodi u svom vrtu gde gaji madragore i zubate geranijume. Ima kućnog ljubimca - sovu Agatu.

    You may also like

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

    More in Hari Poter