Fantastične zveriNovostiUncategorized

Grindelvaldovi zločini na listi za Oskara

Američka Akademija filmskih umetnosti i nauka podelila je sa javnošću kratku listu polufinalista u devet kategorija za Oskar 2019 godine. Filmska muzika kompozitora Džejmsa Njutna Hauarda (James Newton Howard) za Fantastične zveri: Grindelvaldovi zločini uključena je u listu za najbolju originalnu filmsku muziku. Ovo je prvi put u poslednjih 40 godina da je lista za muzičku kategoriju bila otkrivena neposredno pre zvaničnih obaveštenja za nominaciju.

Pored čarobne orkestracije koju ima najnoviji nastavak Fantastičnih zveri, postoji još dosta filmova koji su ne neki način povezani sa čarobnjačkim svetom i koji se nalaze na istoj listi. Glumac Brendan Glison ( Brendan Gleesin) koji glumi Ludookog Ćudljivka, i Hari Meling (Hari Meling) nama poznat kao Dadli Darsli,  glume u nominovanoj Netfliksoj vestern antologiji pod nazivom Balada Bustera Skrugsa. Džejson Isak (Jason Isac) koji glumi Luciusa Melfoja možemo videti u ulozi generala Georgija Žukova u nominovanom filmu Smrt Staljina. Džuli Valters (Julie Walters) čuvenu gospođVizli možemo videti kao kućnu pomoćnicu u nominovanom dolazećem filmu Povratak Meri Popins, a takođe i muzički kompozitor Aleksandar Desplat ( Alexandre Desplat) koji je radio muziku za nominovani film Otok pasa bio je muzicki genije iza uspešnih rezultata koje je dobio film Hari Poter i relikvije smrti.

Alfonso Cuaron (Alfonso Cuaron) režiser trećeg dela Hari Potera takođe je očarao publiku i kritičare svojom polu autobriografskom dramom pod nazivom Roma i dospeo na listu za najbolji strani film.

Listi svih nominovanih u muzičkoj kategoriji vam ostavljamo ispod i radujemo se što je tako mnogo naših omiljenih glumaca učestvovalo u ovako uspešnim projektima.

MUZIKA (ORIGINAL SCORE)

“Annihilation”

“Avengers: Infinity War”

“The Ballad of Buster Scruggs”

“Black Panther”

“BlacKkKlansman”

“Crazy Rich Asians”

“The Death of Stalin”

“Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald”

“First Man”

“If Beale Street Could Talk”

“Isle of Dogs”

“Mary Poppins Returns”

“A Quiet Place”

“Ready Player One”

“Vice”

Jelena
Jelena je po struci magizoolog i ekolog, a trenutno radi pri Ministarstvu magije u odseku za odnose sa Normalcima. U slobodno vreme voli da se prebacuje na razna mesta na planeti i da upoznaje nova mesta i običaje. Pripada Grifindor kući i veliki je fan kvidiča. Najviše uživa u zimskim praznicima, kada sa prijateljima i porodicom posećuje Hogsmid i uživa u Krem pivu. Uživa u kreativnom radu i voli da uči nove stvari.

    You may also like

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *