Hari Poter

Zavirite u novu Hari Poter radnju u Njujorku

Nedavno objavljene slike iz Warner Bros-a nam pružaju ekskluzivni pogled na novu Hari Poter radnju u Njujorku, čije otvaranje je zakazano za jun. Jako popularna franžiza, adaptirana prema serijalu J. K. Rowling, nastavlja da spaja nove generacije čitaoca i ljubitelja filmova zajedno. Filmska adaptacija Hari Potera i kamena mudrosti, originalno je debitovala 2001, i sa njom je otpočela franžiza od osam delova u rasponu od deset godina. Paralelno sa široko popularnim materijalom, filmovi su snažno oblikovali širu sferu pop kulture, nadahnjujući prednastavke, robu, i ponoćne zabave koje su slavile svako izdanje. 2011-te godine, Američka Filmska Institucija je proslavila kritički uticaj franžize specijalnom nagradom posvećenom uspesima Hari Potera.

Iako serijal nastavlja da traje, njeno nasleđe je trenutno podvrgnuto većem ispitivanju zbog Rolingovih transfobičnih pisanja na internetu i tvitova tokom proteklih godina. Uprkos rastućim kritikama, Rolingova je udvostručila svoj anti-trans stav. Kao odgovor, mnogi glumci serijala su otvoreni osudili njene komentare i ponovo pružili svoju podršku trans zajednici, uključujući Danijel Redklifa, Emu Votson i Ruperta Grinta. Ipak, uprkos kontroverzi, Hari Poter franžiza ostaje popularni glavni deo Warner Bros. To je rezultiralo investicijama u više projekata sa motivima sveta magije, uključujući i novu radnju u Njujorku.

Ova radnja na tri sprata je prva koja uključuje petnaest tematskih oblasti koje po prvi sadrže interaktivni stočić za štapiće i pružaju direktno iskustvo sa virtuelnom stvarnošću. Takođe, sadrže najveću kolekciju predmeta iz Hari Potera i Fantastičnih zveri, uključujući i jedinstvene proizvode koji se mogu kupiti samo ovde. Ovo je takođe jedino mesto, osim Olivander u Universalu, gde možete kupiti presonalizovane štapiće. Durant, predsednik Warner Brosa, izjavio je povodom otvaranja: „Ovo je bio zaista težak period u ljudskim životima i zato otvarajući Hari Poter radnju u srcu Njujorka, želimo da unesemo malo magije ljudima u život.“

Bez sumnje, Hari Poter prodavnica će privući velike grupe nakon letnjeg otvaranja. Mnogi fanovi ostaju neverovatno odani i stravstveni potrošači svih poduhvata vezanih za nostalgiju magije dečaka koji je preživeo. U isto vreme, fanovi se moraju uhvatiti u koštac sa realnošću ocrnjenog nasledstva Rolingove, koje sa punim pravom nastavlja da se preispituje zbog njene transofobije. Svakako postoji magije u serijalu, ali takođe postoje i zaslužene posledice u stvarnom životu.  

Anđela
Anđela radi u Ministarstvu magije, u Odseku za magijske nesreće i katastrofe. Najviše voli da radi na ispravljanju nesreća i donosi mir u svet čarobnjaka i Normalaca. Honorarno radi na Hogvortsu, predaje napitke i uživa u tome da uči decu kako da koriste svoje znanje i umeće da unaprede sebe. U slobodno vreme volontira u Cepidlaki, uživa u šetnji Dijagon alejom i u gledanju kvidiča, iako ne zna da igra :)

    You may also like

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

    More in Hari Poter