Fantastične zveriHari PoterNovosti

Kolin Etvud o kostimima u Grindelvaldovim zločinima i mladom Dambldoru

Colleen Atwood

Kolin Etvud (Colleen Atwood) je poznati kostimograf i četvorostruka oskarovka. Njenu magiju možemo videti u poznatim filmovima poput Alise u Zemlji čuda, Začarana šuma i u oba ostvarenja Fantastičnih zveri, od kojih joj je jedan i doneo ovu prestižnu nagradu.

Colleen Atwood Exibition

U njenom skorašnjem intervjuu za New Paper, Etvudova je pričala o osmišljavanju kostima koji bi dočarali priču o Parizu iz 1920-ih za Grindelvaldove zločine:

Bila sam uzbuđena zbog činjenice da ću istraživati modu u Parizu u kasnim 1920-im. Odlučila sam se da zađemo i u rane 1930-e pošto je Pariz uvek korak ispred svih kada je moda u pitanju; govorimo o gradu koji je poznat po svom stilu i svojoj prefinjenosti i to vreme je divno za prikazati.

Young Dumbledore, Old Dumbledore

Takođe, bilo je dosta polemike u vezi sa Dambldorovim stilom oblačenja. U Grindelvaldovim zločinima, u 1920-im, vidimo osobu kojoj saliveno stoji trodelno sivo odelo, ali koja kasnije, u 1990-im, nosi haljine različitih boja i dezena. Etvudova se i na to osvrnula:

Dambldorov garderober predstavlja kombinaciju opuštene elegancije i profesionalne jednostavnosti. Dejvid Jejts (David Yates) i ja smo želeli da Dambldor bude profesor koga vole deca, osoba kojoj se uvek mogu poveriti. Trebalo je da izgleda profesionalno, ali u isto vreme i pristupačno, te sam koristila mekane materijale i dezene u sivkastim tonovima, što je doprinelo da lik izgleda pristupačno i otvoreno. Izuzetno nam se dopao i pliš, pa sam napravila i široki, plišani kaput, i Džadu (Jude Law) se to neverovatno svidelo!

Kreativni proces pravljenja odgovarajućeg kostima za određenog lika ume da oduzme dosta vremena. Nekada prođu i meseci, a nekada je to moguće odraditi za par dana. Etvudova često sarađuje sa glumcima prilikom pravljenja kostima, i kaže: „Kada isprobavamo kostime, često zajedno smišljamo i neke nove ideje za iste.“

Newt Scamander

 

Kristina
Kristina radi za Dnevni prorok. Njen rad se sastoji iz toga da čarobnjake i veštice koji su završili školovanje drži u toku sa svetskim dešavanjima po pitanju magijskog života i na taj način im omogući svakodnevno, neformalno obrazovanje – a to znači putovanje po svetu, susretanje sa različitim čarobnjacima i vešticama, i razmena iskustava sa njima! Često boravi i u Hogvortsu, koji je pohađala u kući Revenklo, što je i dovelo do želje da druge oplemeni znanjem. Obožava duuuge šetnje Dijagon-alejom i Hogsmidom.

    You may also like

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *