Hari Poter

Zamak koji bi svako poželeo

Svi smo mi kao mali želeli da imamo neku kućicu za igranje koja je samo naša, ali o ovakvom umetničkom delu verujem da nismo mogli ni da sanjamo.

Dvogodišnja devojčica iz Ontarija u Kanadi ponosna je vlasnica neverovatne dvospratne tvrđave inspirisane svetom Harija Potera koju su joj poklonili baka i deka.  Dejv (Dave) i Rubi Danlop (Ruby Dunlop)  odlučili su da u svojoj bašti, na površini od 32 m² naprave dvorac za pamćenje koji će njihova unuka, njeni prijatelji i braća i sestre moći da koriste.

Pošto Dejv i Rubi  nisu znali ništa o izgradnji dvoraca za igranje odlučili su da angažuju agenciju iz  Kanade čiji su kreativni stručnjaci napravili pravi Hari Poter zamak. Tačnu cenu izgradnje ovog luksuznog igrališta nisu hteli da podele sa javnošću ali procena je  da se cene za ovakve luksuzne kuće kreću od 15,000 do 250,000 dolara.

U zamku možemo videti prepoznatljive delove Hari Poter scenografije počevši od spoljašnje strukture koja je inspirisana Hogvortsom do Olivanderove prodavnice štapića, platforme 9¾, tajnih prolaza, mostića koji vodi do sobe sa sovama, pa čak i deo Šimširove ulice.  Unutar glavne kule nalaze se fotelje sa sovom kao glavnim motivom, predivan luster i tobogan koji vodi do prednjeg dela zamka. Na gornjem spratu nalazi se krevet savršen za pravljenje pidžama žurki, a na donjem mala kuhinja i stočić kao i električni kamin koji održava zamak toplim u hladnim zimskim danima. Ceo zamak ukrašen je raznim slikama iz magičnog sveta, metlama i ukrasima u bojama hogvortskih kuća.

Hari Poter zamak

 

Spavaća soba

 

Električni kamin

 

Kuhinja i stočić

 

Fotelje inspirisane sovama

Iako je ovaj zamak planiran isključivo kao privatno igralište mnoga deca a i odrasli ne kriju oduševljenje pri pogledu na njega a ni želju da se slikaju ispred. Mislim da ih ne možemo kriviti jer sam sigurna da bi i mali i veliki obožavaoci magije  barem jedan ceo dan mogli da provedu na ovako čarobnom mestu.

Jelena
Jelena je po struci magizoolog i ekolog, a trenutno radi pri Ministarstvu magije u odseku za odnose sa Normalcima. U slobodno vreme voli da se prebacuje na razna mesta na planeti i da upoznaje nova mesta i običaje. Pripada Grifindor kući i veliki je fan kvidiča. Najviše uživa u zimskim praznicima, kada sa prijateljima i porodicom posećuje Hogsmid i uživa u Krem pivu. Uživa u kreativnom radu i voli da uči nove stvari.

    You may also like

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

    More in Hari Poter